ZZ Top museli pre zranenie basgitaristu odložiť turné

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 11:46 • 2 min
ZZ Top museli pre zranenie basgitaristu odložiť turné

LOS ANGELES - Americká rocková skupina ZZ Top musela odložiť niekoľko amerických koncertov v rámci turné pre zranenie basgitaristu a speváka Dustyho Hilla.

slovakia

left justify in out

Ten si vo štvrtok 14. apríla zlomil rameno, keď sa v zákulisí koncertu v texaskom Lubbocku potkol o schod. "Lekári mi povedali, že tento typ zranenia sa zvyčajne stáva pri kontaktných športoch. Nie som si istý, či sa do toho ráta aj hra na basgitaru, ale robíme čo sa dá, aby som sa dostal čo najskôr do hry," uviedol 66-ročný hudobník v stanovisku, ktoré formácia zverejnila na oficiálnej webstránke. Ako v ňom kapela informovala, nebudú vystupovať do 7. mája a koncerty, ktoré mali v tom čase odohrať, presunuli na iný termín. V rámci turné by mali pritom vystúpiť aj 7. júla vo viedenskej Arene.


ZZ Top vznikli v roku 1969 v texaskom Houstone a najväčšiu slávu zažívali v 80. rokoch, keď vydali úspešné albumy Eliminator (1983) a Afterburner (1985) obsahujúce hity ako Legs, Gimme All Your Lovin, Sleeping Bag alebo Rough Boy. V súčasnosti majú na konte pätnásť štúdioviek, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom La Futura vydali v roku 2012. V roku 2004 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Hudobná televízna stanica VH1 ich zas zaradila do prvej päťdesiatky najlepších hardrockových interpretov. Zostavu kapely tvoria Billy Gibbons (gitara, spev), Dusty Hill (basgitara, spev) a Frank Beard (bicie).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies