Zwanziger môže naďalej kritizovať Katar, rozhodol súd

NETKY.SK • 2 Február 2016, 18:26 • 2 min
Zwanziger môže naďalej kritizovať Katar, rozhodol súd

DÜSSELDORF - Bývalý prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Theo Zwanziger môže naďalej používať výrok, že "svetový futbal je napadnutý katarskou rakovinou", ktorý vyslovil v súvislosti s kontroverzným pridelením svetového šampionátu v roku 2022 bohatej ázijskej krajine.

slovakia

left justify in out

Predbežne o tom rozhodol súd v Düsseldorfe. Zwanzigera za tento výrok, ktorý vyslovil v júni 2015, Katarská futbalová asociácia žalovala za urážku cti. Regionálny súd však rozhodol, že Zwanziger neporušil pravidlá slobody prejavu. Niekdajší člen exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) je ostrým kritikom rozhodnutia FIFA, ktorá sa rozhodla prideliť futbalový "mundial" maličkej ázijskej krajine. Zwanziger reagoval na žalobu pokojne, denníku Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal, že zo strany Kataru ide o ďalší mylný úsudok.

 

Konečný verdikt v tomto prípade vynesie súd 19. apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies