Zvýšenie platov politikov o 14,4 percenta chce Zeman vetovať

NETKY.SK • 1 December 2014, 13:59 • 2 min
Zvýšenie platov politikov o 14,4 percenta chce Zeman vetovať

PRAHA - - Český prezident Miloš Zeman by vetoval prípadné štrnásťpercentné zvýšenie platov politikov. Podľa neho ide o "nenažranosť,“ povedal v pondelok pri návšteve Brna.

slovakia

left justify in out

V prípade prezidentského veta u novely schvaľovanej „na poslednú chvíľu“ sa však môže stať, že platy skokovo vzrastú dokonca o 26 percent. „Sú tisíce regionálnych zástupcov, ktorí pracujú podstatne viac a sú odmeňovaní podstatne menej než niektorí poslanci. Ich požiadavka je nenažranosť,“ vyhlásil Zeman.


Vzhľadom na to, že poslanci riešia svoje platy na poslednú chvíľu - len niekoľko týždňov pred koncom roku - sa ponúka otázka, či možno prípadné prezidentovo veto ešte prehlasovať. Záležať totiž bude na tom, ako rýchlo poslanci zákon v Snemovni prerokujú, schvália a pošlú do Senátu. Ten by sa ním mohol teoreticky zaoberať na svojej schôdzi 10. decembra a posunúť ho prezidentovi. Platmi poslancov sa bude zaoberať plénum Snemovne na svojej nadchádzajúcej schôdzi, ktorá sa začína v utorok, uvádza portál iDNES.cz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies