Zvýšenie nemeckých dôchodkov bude podstatne výraznejšie ako medziročná inflácia

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 16:37 • 2 min
Zvýšenie nemeckých dôchodkov bude podstatne výraznejšie ako medziročná inflácia

BERLÍN - Dôchodky v Nemecku sa v tomto roku zvýšia o vyše 3 percentá, keďže v krajine vzrástli mzdy. Zvýšenie nemeckých dôchodkov bude podstatne výraznejšie ako medziročná inflácia.

slovakia

left justify in out

Nemecké ministerstvo práce v utorok informovalo, že penzie v bývalom západnom Nemecku od prvého júla stúpnu o 3,22 percenta a dôchodky v bývalom komunistickom východnom Nemecku sa sa zvýšia o 3,37 percenta. Medziročná inflácia v krajine pritom vo februári bola iba na úrovni 1,4 percenta.

Rast penzií v Nemecku vyplýva z vývoja miezd. Zárobky v krajine pritom v poslednom období výrazne stúpli vzhľadom na silný rast hospodárstva. Po ohlásenom zvýšení dôchodkov ich výška v menej prosperujúcich východných spolkových krajinách dosiahne 95,8 percenta úrovne západnej časti Nemecka. Rozdiel vo výške penzií na východe a západe krajiny by sa mal odstrániť do polovice roku 2024.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona