Zvýšenie daní je bližšie k realite, vláda návrh posiela do parlamentu

NETKY.SK • 28 September 2012, 11:48 • 2 min
Zvýšenie daní je bližšie k realite, vláda návrh posiela do parlamentu

Zvýšenie daní je bližšie k realite, vláda návrh posiela do parlamentu - Politika Zvýšenie daní z príjmov fyzických aj právnických osôb od budúceho roka je o krok bližšie k schváleniu. Vláda dnes príslušnú novelu s pripomienkami odsúhlasila a posunula ju d

slovakia

left justify in out

Zvýšenie daní z príjmov fyzických aj právnických osôb od budúceho roka je o krok bližšie k schváleniu. Vláda dnes príslušnú novelu s pripomienkami odsúhlasila a posunula ju do Národnej rady (NR) SR.

img

Právnickým osobám sa má od budúceho roka plošne zvýšiť sadzba dane z príjmov zo súčasných 19 % na 23 %. Fyzickým osobám zarábajúcim mesačne viac ako 3246 eur zase zdanenie vzrastie z 19 % na 25 %. Pre vybraných ústavných činiteľov, ku ktorým patria poslanci, členovia vlády aj prezident, sa zavedie dodatočná osobitná sadzba dane vo výške 5 %.

Po novom sa má obmedziť možnosť uplatnenia 40-% paušálnych výdavkov na maximálnu hodnotu 5040 eur ročne, čo predstavuje 420 eur mesačne. Takisto sa navrhuje zrušenie možnosti uplatnenia paušálnych výdavkov pri prenájme nehnuteľností.

Ministerstvo financií očakáva od týchto zmien pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy na úrovni 468,9 milióna eur v budúcom roku, 519,9 milióna eur v roku 2014 a 551,9 milióna eur v roku 2015.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona