Zvukový záznam z havarovaného lietadla EygptAir svedčí o požiari

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 10:26 • 2 min
Zvukový záznam z havarovaného lietadla EygptAir svedčí o požiari

KÁHIRA - Vyhodnotenie obsahu jednej z tzv. čiernych skriniek egyptského lietadla, ktoré sa v máji zrútilo do Stredozemného mora, zrejme potvrdzuje predpoklad, že na palube vypukol požiar.

slovakia

left justify in out

Podľa sobotňajšieho vyhlásenia egyptského ministerstva pre civilné letectvo, ktoré priniesla agentúra DPA, na zvukovom zázname z havarovaného airbusu počuť, ako niekto krátko pred zrútením spomína "oheň".

 

"Je však zatiaľ priskoro hovoriť o tom, prečo a kde na palube vypukol požiar," uviedlo ministerstvo s tým, že obsah oboch záznamníkov lietadla je potrebné ďalej skúmať.

 

Predbežné zistenia vyšetrovateľov naznačujú, že došlo k zadymeniu jednej z toaliet havarovaného lietadla, ako aj priestoru, kde sa nachádzala palubná elektronika. Stav trosiek vylovených z mora takisto svedčí o tom, že predná časť lietadla bola vystavená vysokej teplote a hustému dymu.

 

Airbus A320 egyptského národného dopravcu EgyptAir sa zrútil do východnej časti Stredozemného mora 19. mája počas letu z Paríža do Káhiry, pričom zahynulo všetkých 66 cestujúcich a členov posádky. Piloti pred haváriou nevyslali žiadne volanie o pomoc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies