VIDEO Zvučné mená futbalistov, ktorí sú od 1. januára 2016 voľnými hráčmi

NETKY.SK • 5 Január 2016, 17:48 • 2 min
VIDEO Zvučné mená futbalistov, ktorí sú od 1. januára 2016 voľnými hráčmi

LONDÝN – Začal nám rok 2016 a spolu s ním sa z mnohých futbalistov stali voľní hráči, ktorí majú budúcnosť vo svojich rukách, keďže im končia zmluvy v ich kluboch.

slovakia

left justify in out

Bolo to už pred viac ako 20 rokmi, keď John Marc Bosman zmenil európske právo v súvislosti so zmluvami futbalistov, výsledkom čoho je, že po vypršaní zmluvy majú v súčasnosti hráči voľnosť pohybu.

Január priniesol so sebou aj zimné prestupové obdobie, v ktorom sa mnoho klubov bude snažiť získať cenné posily. Tu je 11 futbalistov zvučných mien, ktorí sú od 1. januára voľnými hráčmi.

1. Zlatan Ibrahimovič

Tridsaťštyriročný futbalista je stále jedným z najlepších hráčov na svete a svojimi gólmi výrazne pomáha francúzskemu tímu PSG. Tímu pomohol k zisku niekoľkých trofejí a bol platným hráčom aj vo švédskej reprezentácii, ktorej pomohol k postupu na Euro 2016.

 



2. John Terry

Tridsaťpäťročný obranca má svoje najlepšie roky v tíme Chelsea už za sebou. Po odchode trénera Mourinha to s Terrym nevyzerá ružovo a jeho dni na Stamford Bridge sú zrátané. Bude zvláštne vidieť tohto hráča v inom drese, aj keby si to namieril do americkej MLS. Je však veľmi pravdepodobné, že sa tak stane v sezóne 2016/17 .

 



3. Hatem Ben Arfa

Dvadsaťosemročný záložník po odchode z Newcastlu oživil svoju kariéru, keď našiel stratenú formu. V drese francúzskeho tímu OGC Nice strelil sedem gólov v 18 zápasoch a niektoré z nich boli sólo špecialitami. Určite platná posila pre ktorýkoľvek tím.

 



4. Branislav Ivanović

Tridsaťjedenročný obranca je ďalším z hráčov Chelsea, ktorý má svoje najlepšie dni už za sebou. Minulá sezóna síce Srbovi celkom vyšla, ale v tej aktuálnej sa stále hľadá. Je tu však istá možnosť, že tréner Guus Hiddink mu ponúkne novú zmluvu.

 



5. Sofiane Feghouli

Podľa portálu Transfermarkt je tento 26-ročný záložník najhodnotnejším voľným hráčom na našom zozname, aj napriek tomu, že sa v ňom nachádza Zlatan. V súčasnej dobe je mimo hry so zranením členka, avšak v posledných sezónach bol Ferghouli kľúčovým hráčom Valencie.

 



6. Éver Banega

Dvadsaťsedemročný záložník je z hľadiska úrovne a kvality v strede ihriska veľmi podobný talianskej legende Andrea Pirlovi. Dlhoročná opora Valencie, v súčasnosti oblieka dres FC Sevilla.

 



7. Samir Handanović

Tridsaťjederočný slovinský brankár by bol vynikajúcou posilou pre ktorýkoľvek špičkový tím. Svojimi skvelými zákrokmi pomohol Interu k priebežnej prvej priečke v Seria A a zdá sa, že len naťahuje podpísanie novej zmluvy, aby od Nerazzurri vyjednal lepšie podmienky.

 



8. Michael Carrick

Tridsaťštyriročný záložník Manchestru United je jedným z najlepších v histórii Premier League, ktorý je momentálne veľmi podceňovaný. V tíme United sa očakáva veľké zemetrasenie na konci aktuálnej sezóny a Carrick by mohol byť jedným z mnohých, ktorí opustia klub. O skúseného hráča s jeho kvalitami sa určite bude biť niekoľko klubov.

 



9. Tomáš Rosický

Kariéru 35-ročného "Malého Mozarta" poznačili početné zranenia a na konci sezóny určite opustí Emirates spolu s francúzskym stredopoliarom Flaminim. Rosický sa pravdepodobne vráti do českej ligy, kde ukončí svoju profesionálnu kariéru. V časoch najväčšej slávy to bol naozaj skvelý futbalista.

 



10. Víctor Valdés

Tridsaťtriročný katalánsky brankár bol dlhoročnou oporou FC Barcelona, kým jeho kariéru neprerušilo dlhodobé zranenie. Patril medzi najlepším brankárov na svete. Po prestupe do Manchestru United s ním nezaobchádzali práve najlepšie a v lete určite odíde do iného klubu.

 



11. Charlie Austin

Dvadsaťšesťročný útočník je osvedčeným strelcom v Premier League aj v Championship a je prekvapivé, že je stále v tíme QPR. Austin je hráč, ktrý by mohol zvýšiť kvalitu väčšiny tímov Premier League.

 



Pozrite sa na kompletnú futbalovú jedenástku zloženú z týchto voľných hráčov a ich celkovú trhovú hodnotu podľa Transfermarkt.

 

img

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona