Zvrhnutý egyptský líder Mubarak si zlomil nohu pri páde v nemocnici

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 16:48 • 2 min
Zvrhnutý egyptský líder Mubarak si zlomil nohu pri páde v nemocnici

KÁHIRA - Zosadený egyptský prezident Husní Mubarak si dnes zlomil nohu, keď spadol cestou do kúpeľne vo vojenskej nemocnici v metropole Káhira.

slovakia

left justify in out

Tlačovej agentúre Reuters to povedali exprezidentov právnik Faríd ad-Díb a nemocničný zdroj.
     

Mubarak (86) si zlomil vrchný koniec ľavej stehennej kosti, spresnili oba zdroje.
     

Mubarakov právnik ad-Díb uviedol, že jeho klient je "po páde vo veľmi nebezpečnej situácii" a ešte v priebehu dneška podstúpi "závažnú operáciu". Exprezidentov právnik často zdôrazňuje vek a slabosť svojho klienta.
     

Mubaraka zvrhlo ľudové povstanie v roku 2011 a krátko nato ho poslali do väzenia, kde strávil 23 mesiacov - do augusta 2013. Vtedy ho umiestnili do domáceho väzenia v luxusnej nemocnici Maádí v južnej časti Káhiry.
     

Mubarak stále čaká na obnovenie súdneho procesu v prípade spoluviny na zabíjaní protestujúcich počas povstania v roku 2011.
     

Minulý mesiac Mubaraka odsúdili spolu s jeho dvoma synmi v prípade korupcie, avšak nepremiestnili ho z nemocnice do väznice Tura, kde sú uväznení jeho synovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies