Zvrat v Rezešovej prípade: Začnú celý súd odznova?!

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 11:44 • 2 min
Zvrat v Rezešovej prípade: Začnú celý súd odznova?!

BUDAPEŠŤ – Nastane zvrat v procese s Evou Varholíkovou-Rezešovou?! Maďarská prokuratúra podľa webov Hvg.hu a blikk.hu chce začať celý súd odzvnovu.

slovakia

left justify in out

Podľa maďarských médií je hlavným dôvodom opakovania celého procesu sú údajné závažné chyby v procese. Prokuratúre sa zdá byť trest, ktorý Rezešová dostala nízky a takisto sa jej nepáči, že Rezešovú sprostili obvinenia z ohrozenia cestnej premávky.

 

Eva Varholíková-Rezešová, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Zahynuli v ňom traja ľudia; ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

 

img

 

Slovenku Okresný súd v Gödöllő odsúdil 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

 

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Proti verdiktu sa odvolali prokurátor i obhajca, rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli do väzenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies