Zvrat v obvinení poslankyne Moniky Kaveckej!

NETKY.SK • 14 Február 2022, 13:34 • 2 min
Zvrat v obvinení poslankyne Moniky Kaveckej!

BRATISLAVA - Starostke obce Kunerad a poslankyni Národnej rady (NR) SR Monike Kaveckej (OĽaNO) zrušila Okresná prokuratúra Žilina obvinenie zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

slovakia

left justify in out

Kavecká si v pondelok prevzala list z okresnej prokuratúry, v ktorom píšu, že uznesenie o vznesení obvinenia zrušili a prípad vrátili vyšetrovateľovi. „Nechcela by som sa vyjadrovať k tomu, pokiaľ nedostanem ospravedlnenie od nadácie Zastavme korupciu a od poslanca NR SR Richarda Rašiho (nezaradený) za ich nepravdivé vyjadrenia v médiách,“ uviedla Kavecká. Politička nechce mediálne vystupovať, aby neovplyvňovala vyšetrovanie a orgány činné v trestnom konaní.

 

 

Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prípad pred pol rokom. „Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme a potom v súťaži, ktorá bola podľa nás fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele,“ tvrdí nadácia. Kavecká považovala obvinenie za absurdné.

 

Prečítajte si tiež: Kto je najdôveryhodnejším členom vlády?

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona