Zvrat v kauze sýkorovci: V Česku zadržali Martina Biháriho zvaného Rus, utekal niekoľko rokov

NETKY.SK • 12 Október 2015, 10:49 • 2 min
Zvrat v kauze sýkorovci: V Česku zadržali Martina Biháriho zvaného Rus, utekal niekoľko rokov

BANSKÁ BYSTRICA - K nečakanému zvratu došlo na dnešnom hlavnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici v kauze Róberta Lališa a spol., známych ako sýkorovci. Megaproces mal dnes pokračovať záverečnými rečami a následne vyhlásením rozsudku.

slovakia

left justify in out

Predseda senátu však oznámil, že jedného zo siedmich obžalovaných, Martina Biháryho prezývaného Rus, zadržala pred pár dňami česká polícia na základe medzinárodného zatykača. Súd konal voči nemu ako ujdenému. Na úteku bol niekoľko rokov. V najbližšom čase súd v Brne rozhodne o jeho vzatí do predbežnej väzby. "O tejto skutočnosti som sa dozvedel až teraz na pojednávaní," konštatoval súdom ustanovený obhajca Martina B. Jozef Dopirák. "Počkáme si na rozhodnutie ŠTS, ako bude teraz postupovať. Či Martina Biháryho vylúči na samostatné konanie, alebo dnešné pojednávanie odročí a počká, kým sa dostane na Slovensko," dodal obhajca.

 

Martin Biháry už dostal právoplatný trest 21 rokov väzenia, ale v inom procese. Pred ŠTS v Banskej Bystrici čelí obžalobe v kauze vrážd z rokov 1998 a 1999 - za účasť na vražde Miloša Piliara a tiež za pomoc pri vražde Dalera Hlavačku a Romana Deáka. Podobne ako ostatní obžalovaní má na krku aj zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sýkorovci. Zo siedmich obžalovaných je na úteku ešte šéf gangu sýkorovcov Róbert Lališ, známy pod prezývkou Kýbel.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies