Zvrat v kauze nástenkový tender: Jeden z obžalovaných má záujem o dohodu

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 11:23 • 2 min
Zvrat v kauze nástenkový tender: Jeden z obžalovaných má záujem o dohodu

PEZINOK - Záujem o konanie o uzavretí dohody o vine a treste dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v kauze "nástenkový tender" vyjadril obžalovaný Radoslav Behúl.

slovakia

left justify in out

Ten svojho času pôsobil ako riaditeľ Odboru realizácie projektov regionálneho rozvoja na ministerstve výstavby a regionálneho rozvoja. Ako po skončenú dnešného pojednávania povedal pre médiá, o prípade sa bude vyjadrovať až potom, ako so skutočnosťami oboznámi prokuratúru. "Budem vypovedať o skutočnostiach tak, ako sa stali," vyhlásil. Obžalovaný Tomáš Labay, ako aj bývalí ministri výstavby Marián Janušek a Igor Štefanov uzavretie dohody odmietli. Piata obžalovaná v prípade, Zdenka Kudláčová, bola na začiatku pojednávania vylúčená z dôvodov rýchlosti a hospodárnosti konania na samostatné konanie, keďže súdu zaslala ospravedlnenie pre práceneschopnosť. Pojednávanie súd odročil za účelom prípravy dohody z Radoslavom Behúl.

Prokuratúra v tomto prípade v súvislosti s machináciami pri verejnom obstarávaní obžalovala päť osôb vrátane dvoch bývalých ministrov výstavby a regionálneho rozvoja za Slovenskú národnú stranu Mariána Janušeka a Igora Štefanova Ďalšími obžalovaným v prípade sú Radoslav Behúl, Tomáš Labay a Zdenka Kudláčová, Marián Janušek čelí obžalobe za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom v súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Igor Štefanov, Radoslav Behúl, Tomáš Labay a Zdenka Kudláčová sú obžalovaní za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom.

Prípad sa sa stal v roku 2007. Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja vtedy zverejnilo oznam o tendri na reklamné služby v hodnote 3,6 miliardy vtedajších korún iba na nástenke na chodbe ministerstva. Ponuku zaslalo len jedno konzorcium, ktoré následne vyhralo. Dvoch spomenutých ministrov za SNS stála kauza kreslo. Tender neskôr zrušili, konzorcium však na ňom údajne stihlo zarobiť viac ako tri milióny eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies