Zvonicu historického Novodievčieho kláštora v Rusku zachvátil požiar

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 06:30 • 2 min
Zvonicu historického Novodievčieho kláštora v Rusku zachvátil požiar

MOSKVA - Zvonicu známeho Novodievčieho kláštora v Moskve, jedného z najnavštevovanejších turistických atrakcií v ruskej metropole, zachvátil dnes neskoro večer požiar.

slovakia

left justify in out

Po polnoci miestneho času sa ho však podarilo lokalizovať. Informovali o tom agentúry AP a DPA s odvolaním sa na ruské médiá. Podľa správ oheň vypukol v hornej časti lešenia okolo zvonice pochádzajúcej z konca 17. storočia, ktorú v súčasnosti reštaurujú. Plamene šľahali vo výške 30 až 70 metrov. Viac než 100 nasadeným hasičom sťažoval prácu silný vietor.

 

Hovorca ministerstva pre mimoriadne situácie podľa agentúry TASS povedal, že pol hodinu po polnoci miestneho času sa hasičom podarilo požiar lokalizovať. Agentúra Interfax citovala námestníka ministra Alexandra Gavrilova, ktorý povedal, že na samotnej zvonici nevznikli vážne škody.

 

 

Novodievčí kláštor, založený v 16. storočí, patrí od roku 2004 na zoznam Svetového dedičstva UNESCO. Je známy a navštevovaný pre svoje budovy i rovnomenný cintorín, na ktorom sú pochované mnohé ruské osobnosti kultúry, vedy i politiky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies