Zvonarevová po postupe do finále dvojhry: "Splnil sa mi sen"

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 11:59 • 2 min
Zvonarevová po postupe do finále dvojhry: "Splnil sa mi sen"

Zvonarevová po postupe do finále dvojhry: "Splnil sa mi sen"

slovakia

left justify in out

Ruská tenistka Vera Zvonarevová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na prestížnom Wimbledone. Nasadená dvadsaťjednotka si v úvodnom semifinále poradila s najväčším prekvapením tretieho grandslamového turnaja roka Bulharkou Cvetanou Pironkovovou v troch setoch 3:6, 6:3 a 6:2.
      Zvonarevová sa v prvom singlovom grandslamovom finále v kariére v sobotu na tráve All England Clubu stretne s víťazkou duelu medzi najvyššie nasadenou obhajkyňou titulu Američankou Serenou Williamsovou a Češkou Petrou Kvitovou. Zvonarevová má vo Wimbledone už teraz istú prémiu 500.000 libier a 1400 bodov do rebríčka WTA.
      Pironkovová, ktorá vo štvrťfinále senzačne vyradila Američanku Venus Wlliamsovú, začala aj v semifinále nebojácne a po brejku v šiestom geme získala prvý set vo svoj prospech. Od začiatku druhého dejstva však mala na centri navrch skúsenejšia Zvonarevová. V rozhodujúcom sete si Ruska po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a v ôsmom geme premenila pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal.
      Zvonarevová po postupe do finále žiarila spokojnosťou. "Splnil sa mi jeden z veľkých snov, vždy som túžila zahrať si vo wimbledonskom finále. Ešte si naplno neuvedomujem, čo som dnes dosiahla. Bol to ťažký zápas, Cvetana bola veľmi húževnatou súperkou. Nezačala som dobre, no som rada, že sa mi napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj," povedala Zvonarevová v prvom interview priamo na kurte.
      
      ženy - dvojhra - semifinále:
      Vera Zvonarevová (21-Rus.) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 3:6, 6:3, 6:2
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies