Zvolenský obranca Habšuda takmer prišiel o prst

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 10:12 • 2 min
Zvolenský obranca Habšuda takmer prišiel o prst

NITRA - Utorkový triumf hokejistov Zvolena na ľade Nitry 5:2 mal takmer veľmi trpkú príchuť. Dvadsaťtriročný obranca "bryndziarov" Miroslav Habšuda totiž počas tohto stretnutia takmer prišiel o prst.

slovakia

left justify in out

Mladý bek sa približne v polovici duelu ocitol v zápale hry na ľadovej ploche a jeden z domácich hráčov mu korčuľou pristúpil ruku. "Treba povedať, že situácia vyplynula z hry a nebol v tom žiadny úmysel nitrianskeho hráča," ozrejmil generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky, ktorý zraneného Habšudu viezol do nemocnice v Banskej Bystrici. Ešte predtým lekári na nitrianskom zimnom štadióne zafixovali zranený prst dvoma stehmi, aby vydržal takmer hodinový transport. "Patrí sa mi poďakovať nitrianskym policajtom. Naháňali sme čas a hliadka pred štadiónom, ktorá mala na starosti autobus so zvolenskými fanúšikmi, nás s majákmi vyviedla spleťou áut k výjazdu z Nitry, čím nám ušetrila možno desiatky potrebných minút,“ opísal udalosti Čanky.

 

"V Banskej Bystrici sme boli za necelú hodinu a pre Mira už bolo všetko pripravené. Všetci zainteresovaní pristúpili k veci úplne profesionálne. Operácia trvala hodinu a pol. Hráčovi spájali nervy, šľachy aj cievy. Po náročnom zákroku je predpoklad, že Mirovi prst nielen zachránili, ale bude aj plne funkčný,“ informoval v stredu ráno lekár zvolenského mužstva Jozef Breznický. Pre Miroslava Habšudu sa utorkovým zranením predčasne skončila sezóny 2015/2016. Zvolen vedie v semifinálovej sérii play-off nad Nitrou 3:2 na zápasy a vo štvrtok ho čaká domáci duel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies