Zvolenský: Bol by rád, keby parlament odsúhlasil zákaz interrupcií

NETKY.SK • 22 September 2015, 15:10 • 2 min
Zvolenský: Bol by rád, keby parlament odsúhlasil zákaz interrupcií

MARIANKA – Predseda Konferencie biskupov (KBS) Slovenska Stanislav Zvolenský by bol rád ako kňaz, biskup a veriaci človek, keby politici prišli čím skôr s návrhom na zákaz inerrupcií a aby bol takýto zákon v slovenskom parlamente čím skôr odsúhlasený.

slovakia

left justify in out

„Ja by som sa tešil, keby bol v parlamente odsúhlasený. Samozrejme si myslím, že pochod za život je pokornou, živou a účinnou prosbou pre tých, ktorí nás reprezentujú,“ povedal Zvolenský na tlačovej besede na novinársku otázku po plenárnom zasadnutí KBS.


Konferencia biskupov Slovenska má oprávnenú nádej, že nedeľný bratislavský pochod za život posilní nadšenie a úsilie chrániť ľudský život od počatia až po prirodzenú smrť. Ako povedal generálny sekretár Marián Chovanec, KBS vyjadruje radosť nad veľkým spoločenstvom, ktoré sa vytvorilo počas Národného pochodu za život. „Napĺňa nás nádejou, že ľudia v tak hojnom počte prišli podporiť myšlienku ochrany života a zapojili sa do jeho radostnej oslavy,“ povedal. Podľa organizátorov prišlo na pochod 70 000 – 85 000 ľudí.


Slovenskí biskupi sa oboznámili s informáciami o príprave návštevy Ad limina apostolorum v Ríme a vo Vatikáne, ktorá bude 8. až 14. novembra 2015. „Ad limina je významná udalosť, keď prichádzame k pápežovi, aby sme hovorili o situácii katolíckej cirkvi na Slovensku,“ povedal predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský, podľa ktorého jednou z veľkých tém návštevy bude téma ako pomôcť životu v rodinách, pomôcť v príprave mladých na manželstvo, mladým rodinám, ako realizovať podnety zo synody.


KBS sa zaoberala aj utečeneckou krízou. Vypočula si svedectvo o situácii v Sýrii a rokovala o spôsoboch reagovania na výzvu Svätého Otca Františka. Biskupi na základe skúseností svojich kňazov hovorili o zvýšenej potrebe komunikácie na túto tému. Pri zisťovaní kapacít veriaci prejavili ochotu podať pomoc ľuďom na úteku pred vojnou a hladom, predostreli však aj množstvo otázok, na ktoré je potrebné hľadať adekvátne odpovede. Pre koordináciu celého úsilia sa biskupi rozhodli vytvoriť pri KBS pracovnú skupinu a poverili bratislavského pomocného biskupa Jozefa Haľka, aby ju sformoval, viedol a bližšie sa zaoberal touto problematikou - tak z hľadiska rokovaní s kompetentnými inštitúciami ako aj z hľadiska komunikácie do vnútra cirkevného spoločenstva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies