Zvolenskú mliekareň kúpil americký koncern

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 16:51 • 2 min
Zvolenskú mliekareň kúpil americký koncern

BRATISLAVA 9. apríla (SITA) - Mliekareň vo Zvolene, ktorú doposiaľ vlastnila spoločnosť Senoble, mení majiteľa. Odkúpil ju jeden z najväčších mliekarenských koncernov na svete, americký Schreiber Foods.

slovakia

left justify in out

 Výšku transakcie nezverejnili. Spoločnosť deklarovala, že v prevádzke závodu, ktorý vyrába mliečne dezerty a jogurty pod značkou Zvolenský, plánuje pokračovať tak ako doteraz.

 

Americký koncern odkúpil od Senoble okrem zvolenskej mliekarne aj ďalšie dva európske závody v Španielsku. "Táto operácia umožňuje spoločnosti Schreiber Foods posilňovať a upevňovať prítomnosť na trhoch v Európe a zároveň posilniť vzťahy s našimi strategickými obchodnými partnermi,“ informoval Senior Vice Prezident of International spoločnosti Schreiber Foods Francois Salamon. Akvizícia troch závodov zvýšila zastúpenie spoločnosti v Európe, a to na desať výrobných závodov v siedmich krajinách. 

 

Schreiber Foods je celosvetová spoločnosť, jej sídlom sú Spojené štáty americké. Majitelia spoločnosti sú zároveň jej zamestnancami. Firma dosahuje ročný obrat 4,5 miliardy eur. Zamestnáva viac ako 7 tisíc ľudí vo výrobe a v distribučných sieťach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona