Zvolenskí hokejisti si doma poradili s dvadsiatkou 3:2

NETKY.SK • 25 September 2013, 07:44 • 2 min
Zvolenskí hokejisti si doma poradili s dvadsiatkou 3:2

BRATISLAVA - Vo Zvolene začali aktívne domáci, ale strelecky sa nevedeli presadiť, brankár Sabol neriešil nebezpečnú situáciu. Hostia boli mimoriadne efektívni, keď im vyšla prvá vážnejšia akcia v 8. min a padol po nej gól.

slovakia

left justify in out

Po peknom prechode druhej formácie do útoku sa ocitol Rzavský sám pred Šimkom a pretlačil puk za jeho chrbát - 0:1. Zvolenčania odpovedali o necelé dve minúty, keď sa presadila štvrtá formácia - Martin Ďaloga poslal puk spoza bránky Čankymu, ktorý sa z dvoch metrov nepomýlil. Prvú tretinu napokon vyhrali domáci zásluhou meninového oslávenca Ľubora Zuzina, ktorý vystrelil z pravej strany a tečovaný puk skončil v bránke "dvadsiatky", ktorá v prvom dejstve vyslala na Šimka iba štyri puky. 

Aj v druhej tretine mal navrch majster. Tretí gól pridal v 26. min, keď ťažil z chyby hostí, v rozhodenej obrane zakombinovala prvá päťka a strelecky sa presadil Podkonický. V polovici zápasu mieril Ťavoda od modrej čiary do žŕdky. Najväčšiu šancu nevyužil v 33. min Brabenec, nedokázal zdvihnúť puk ponad betón Sabola. "Dvadsiatkári" mohli znížiť v presilovke, ale nevyšla im podľa predstáv. Do šatne šli Zvolenčania s dvojgólovým vedením, keďže v závere strednej časti nepremenil tutovku M. Jurík. 

Tretia tretina bola taktiež v réžii domáceho tímu. V 44. min sa preštrikoval pred Sabola Martin Ďaloga, avšak v koncovke zlyhal. Potom sa snažil skórovať M. Jurík, ale nepresadil sa. Bokrošovci neboli nebezpeční, hoci podnikali častejšie výjazdy do útočného pásma. Zvolen mohol viackrát prikrášliť výsledok, ale potvrdil strelecké trápenie. Hostia trestali v 58. min, keď sa po prihrávke Valjenta presadil pred Šimkom z ľavej strany voľný Černák. Záver bol mimoriadne dramatický, domáci Pokovič totiž putoval na trestnú lavicu a hostia sa odhodlali v presilovke aj k hre bez brankára, no vyrovnať sa im aj napriek tlaku nepodarilo. 

Hlasy: 
Dušan Kapusta (asistent trénera Zvolena): "Vyhrali sme zápas, takže môžem povedať, že sme spokojní, a to najmä s výsledkom. Chcem pochváliť súpera, oproti minulým sezónam tu badať prácu trénerov, ktorí dávajú hre myšlienku. Presvedčili sme sa, že prvé tri domáce zápasy 'dvadsiatky' neboli o náhode. Dostali sme nešťastný prvý gól, od toho sa odvíjala väčšia nervozita na našich hokejkách. Otočili sme však nepriaznivý stav. V čase, keď sme mali potvrdiť výsledok gólom na 4:1, sme zle striedali a súper to využil. Koncovka bola trochu dramatická, ale naši skúsení hráči to ustáli. Ideme ďalej, dôležité sú pre nás tri body z tohto zápasu." 

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Sme radi, že sme odohrali ďalšie vydarené stretnutie. Bol som zvedavý, ako chlapci zahrajú vonku; doteraz sme všetky zápasy absolvovali doma, ale nadviazali na výkony z domácich stretnutí. Som spokojný s výkonom aj výsledkom. Škoda, že nám to v záverečnej hre bez brankára nepadlo, zdramatizovali by sme duel s majstrom, ale to by sme už asi chceli veľa, hrali sme proti skúsenému tímu. Prvé dve 'lajny' Zvolena hrali v niektorých fázach aj naslepo. Som rád, že nás v niektorých minútach vycvičili a ukázali nám, ako sa hrá v našej obrannej tretine. Moji chlapci takéto zápasy vítajú, posúva ich to výkonnostne z juniorského do seniorského hokeja." 

HKM Zvolen - HK Orange 20 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) 
Góly: 10. Čanky (Martin Ďaloga, Urgas), 16. Ľ. Zuzin (Hertl), 26. Podkonický (Brabenec, Hraško) - 8. Rzavský (Horanský, Rusina), 58. E. Černák (Valjent) 
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bundil - M. Orolín, J. Tvrdoň, 901 divákov 

Zostavy: 
Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, J. Hertl, Ťavoda, J. Mucha - Puliš, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Huňady, V. Baláž - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela - Čanky, Urgas, Martin Ďaloga 
HK Orange: R. Sabol - Gachulinec, Luža, Rusina, Palovič, E. Černák, Valjent, M. Mikuš, Bačik - Tibenský, Skalický, Šimun - Rzavský, R. Gašpar, Horanský - P. Koyš, Mlynčár, Minárik - M. Trenčan, D. Rehák, Schroner 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies