Zvolenská nemusí výboru predložiť správu o prehratej arbitráži

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 15:43 • 2 min
Zvolenská nemusí výboru predložiť správu o prehratej arbitráži

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) nemusí parlamentnému zdravotníckemu výboru predložiť správu o výsledkoch arbitráže vo veci zákazu zisku medzi vlastníkom zdravotnej poisťovne Union a Slovenskou republikou.

slovakia

left justify in out

Rovnako nemusí prísť pred výbor so správou o príprave vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne. Výbor dnes totiž neprijal uznesenie, ktorým by ju k predloženiu správ zaviazal.

Správy žiadal podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný. Chce poznať výsledok spomínanej arbitráže a jej dopady na zdravotníctvo, a tiež riziká možných prehratých súdnych sporov v prípade vytvorenia unitárneho systému. Za správy hlasovala opozícia, vládni poslanci sa na hlasovaní výboru zdržali.

Novotný sa nevzdáva, chce ísť na poslanecký prieskum na ministerstvo zdravotníctva. "Pokúsim sa zozbierať podpisy pre zvolanie mimoriadneho výboru, na ktorom sa pokúsim o schválenie poslaneckého prieskumu na ministerstve zdravotníctva. Tam by som sa chcel zaujímať o to, aké dôsledky bude mať na zdravotníctvo prehratá arbitráž a hlavne, ako sa rezort zdravotníctva po zavedení jednej zdravotnej poisťovne chystá na možné riziká súdnych sporov," avizoval Novotný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies