Zvolenská nemocnica dostala sponzorsky nový EKG prístroj: Slúžiť má najmä deťom

NETKY.SK • 4 December 2017, 08:32 • 2 min
Zvolenská nemocnica dostala sponzorsky nový EKG prístroj: Slúžiť má najmä deťom

ZVOLEN - Nový EKG prístroj, ktorý má slúžiť hlavne malým pacientom, dala v týchto dňoch do užívania nemocnica vo Zvolene.

slovakia

left justify in out

Nová technika dokáže kvalitnejšie zobraziť srdcovú frekvenciu a pravidelnosť rytmu a lekári s ňou majú lepší obraz o prípadnom postihnutí, zväčšení jednotlivých oddielov či o iných poruchách srdca.

 

Nemocnica získala prostriedky na zakúpenie EKG vo výške 3000 eur vďaka sponzorskému daru. "Na začiatku celej akcie nás veľmi milo prekvapila skutočnosť, že aktivita vyšla od našich darcov, čo sa nestáva často," uviedla primárka detského oddelenia Oľga Švecová.

 

Mobilný EKG prístroj šetrí čas zdravotníckym pracovníkom a garantuje vyšší komfort. "Vyšetrujeme ním hospitalizovaných detských pacientov, ale aj malých pacientov vyšetrených v ambulancii. Manipulácia s týmto prístrojom je jednoduchšia a záznam elektrokardiografického vyšetrenia je kvalitnejší ako s prístrojom, ktorý sme doposiaľ na detskom oddelení mali," priblížila lekárka. "V prípade, že sa zistia z výsledkov EKG ochorenia srdca, odporučí sa rodičom malých pacientov hospitalizácia alebo v lepšom prípade ďalšie špeciálne odborné vyšetrenie," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies