Zvolenská: Ďurišová dala do služby lekára s nedostatočnou praxou

NETKY.SK • 14 November 2013, 07:14 • 2 min
Zvolenská: Ďurišová dala do služby lekára s nedostatočnou praxou

BRATISLAVA - Prednostka detskej kliniky nitrianskej fakultnej nemocnice Alena Ďurišová zaradila do služby lekára, ktorý nemal dostatočnú prax.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) to vyplynulo z kontroly ministerstva v tejto nemocnici. Okrem toho kontrola odhalila aj administratívne pochybenia. "Na základe kontroly sa určite odstránia," dodala. 

Situáciu v nitrianskej nemocnici preverovala komisia ministerstva po podnete lekárov z detského oddelenia. Kontrola sa týkala kauzy bielenia zdravotnej dokumentácie pacienta. Zvolenská žiadala odchod prednostky detskej kliniky nitrianskej fakultnej nemocnice, ktorá zabielila v zdravotnej dokumentácii údaj o nežiaducej reakcii po podaní lieku, zákon vymazanie údajov zo zdravotnej karty neumožňuje. O odchode prednostky z funkcie rozhodla dnes dekanka Fakulty sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre Eva Sollárová. Dekrét o odvolaní nadobudne právoplatnosť až po jeho podpísaní riaditeľom nemocnice Jozefom Valockým. Ten už v októbri odvolal Ďurišovú z funkcie námestníčky riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť.

Zvolenská už koncom októbra potvrdila, že ministerská kontrola odhalila porušenie zákona o zdravotnej starostlivosti a požiadala dekanku o odvolanie prednostky. O odvolanie Ďurišovej písomne požiadal aj riaditeľ nemocnice Jozef Valocký. Zvolenská dnes potvrdila, že za riaditeľom nemocnice stojí. Valocký pôvodne hovoril, že v dokumentácii sa nebielilo, lebo vychádzal z dokumentácie, ktorá bola v elektronickej forme a nebola upravovaná. Svojím vyjadrením ho mala zaviesť aj prednostka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies