Zvolenská do stanového mestečka sestier nepríde, jej miesto je na ministerstve

NETKY.SK • 2 Október 2013, 15:05 • 2 min
Zvolenská do stanového mestečka sestier nepríde, jej miesto je na ministerstve

BRATISLAVA - Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) sa nechystá do protestného stanového mestečka sestier pred Úradom vlády v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ako poznamenala, napriek tomu, že ministerka behajúca s kanvicou medzi sestrami by bola mediálna zaujímavá, jej miesto je na ministerstve. Sestry na svoj výstražný protest pozývali nielen Zvolenskú, ale aj premiéra Roberta Fica.

"Pre sestry je podstatné, koľko vyrokujeme do zdravotníctva na budúci rok," reagovala Zvolenská s tým, že priorita úpravy platov sestier je zadefinovaná. Podľa jej slov by na budúci rok malo prísť do sektora približne rovnako peňazí ako v tomto roku, pripustila však, že zdravotníctvo potrebuje viac. Že by jej na stretnutie so setrami chýbala odvaha odmietla, poukázala, že sa s nimi stretáva pravidelne.

Šéfka rezortu nesúhlasí s tým, že by neplnila sľuby, ktoré sestrám dala. Poukázala pritom na rozpustenie 50-miliónovej rezervy na platy či kontroly v nemocniciach. Zároveň odmieta, že by ministerstvo nekonalo počas rozhodovania Ústavného súdu o zákone o mzdách sestier.

Pripomenula tiež, že platy v štátnych nemocniciach ostali na úrovni, ako keby zákon platil. Podľa jej slov sestry v univerzitných a fakultných nemocniciach tak za posledný mesiac priemerne zarobili 1016 eur v hrubom, vo všetkých nemocniciach má byť priemer 909 eur. Sestry ale tvrdia, že tieto čísla ich reálnym platom nezodpovedajú.

Ministerka sa však dnes napokon so sestrami stretla. Tie totiž prišli na jej brífing v budove ministerstva. Šéfka rezortu ich následne pozvala na spoločné rokovanie za zatvorenými dverami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies