Zvolenie Donalda Trumpa dalajlámu neznepokojuje

NETKY.SK • 23 November 2016, 09:27 • 2 min
Zvolenie Donalda Trumpa dalajlámu neznepokojuje

ULÁNBÁTAR - Zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta Spojených štátov tibetského duchovného vodcu dalajlámu "neznepokojuje", napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trump podľa 81-ročného dalajlámu v najbližšom čase zosúladí svoje politiky s globálnou realitou. Duchovný vodca to povedal na záver svojej štvordňovej návštevy v Mongolsku.

 

Dalajláma sa zároveň podľa svojich slov teší na prípadné stretnutie s Trumpom po jeho inaugurácii do úradu 20. januára. To, či sa takéto stretnutie plánuje agentúra AP nevedela potvrdiť. Schôdzky prezidenta Baracka Obamu s dalajlámom zvyčajne vyvolali hnev politikov v Pekingu.

 

Doplnil, že USA považoval vždy za vedúcu krajinu v "slobodnom svete" a Trumpove vyjadrenia počas predvolebnej kampane ho neznepokojujú. Agentúra AP pripomenula, že Trump opakovane urážal moslimov, Hispáncov a ďalšie menšiny v USA.

 

"Počas volieb cítim, že kandidát má väčší priestor na slobodné vyjadrovanie sa. Sotva ich však zvolia, majú zodpovednosť a potom musia spolupracovať a pracovať v súlade s realitou," vysvetlil dalajláma a dodal, že preto sa neobáva.

 

Čína tvrdí, že dalajláma sa usiluje o odčlenenie Tibetu od Číny a od Mongolska požadovala, aby cestu duchovného do krajiny zrušilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies