Zvolenčania priznali malú nezrovnalosť, Lintner si ich váži

NETKY.SK • 9 December 2015, 16:54 • 2 min
Zvolenčania priznali malú nezrovnalosť, Lintner si ich váži

ZVOLEN - V súvislosti s podnetom riadiaceho orgánu slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 spoločnosti Pro-Hokej na výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja o nezrovnalostiach pri udelení licencie pre HK Poprad sa okrajovo spomenulo aj meno iného mužstva HKM Zvolen.

slovakia

left justify in out

Mužstvo spod Pustého hradu sa rozhodlo informovať o detailoch prípadu.


"Klub v lete podal čestné vyhlásenie o vyrovnaní záväzkov, nakoľko všetky záväzky zo sezóny 2014/2015 k termínu riadne vyrovnal. Preto bolo udelenie licencie pre pôsobenie klubu HKM Zvolen v najvyššej súťaži na sezónu 2015/2016 plne v súlade s podmienkami pre udeľovanie a nakladanie s licenciou. Použitie slova 'podvod' v tejto súvislosti rozhodne nie je na mieste. Koncom októbra nás Pro-Hokej ako riadiaci orgán súťaže vyzval na písomnú odpoveď k veci, že sa z verejne dostupných zdrojov dozvedel o našom záväzku (exekučný príkaz, pozn.) voči hráčovi zo sezóny 2013/2014. Sporný záväzok vznikol nedorozumením, na čo sme 4. novembra 2015 odpovedali listom spoločnosti Pro-Hokej, v ktorom sme sa k veci vyjadrili a dokladovali vzniknutý problém, ktorý už bol v tom čase vyrovnaný. V minulosti sa exekučné konania považovali za občiansko-právne konania a spoločnosť Pro-Hokej tieto exekúcie neevidovala. Preto aj v našom prehlásení sme napísali, že máme vyrovnané všetky záväzky. Exekúcia medzičasom, ako sme už spomenuli, bola vyrovnaná. V žiadnom prípade nebolo v záujme klubu niečo zakrývať, najmä ak poukážeme na čiastku, o ktorú vlastne išlo. Pre porovnanie - v sezóne 2014/2015 bola hráčom spolu s trénermi vyplatená vrátane prémií čiastka v celkovej sume cez 477-tisíc eur. Ak sme dokázali túto sumu na celú sezónu uhradiť, tak 600 eur navyše, ktoré sme v tomto medializovanom prípade v exekúcii boli hráčovi dlžní, by klub nepoložilo. Preto ešte raz vyhlasujeme, že celý problém vznikol nedorozumením, nie zámerne zo strany HKM," uvádza sa vo vyhlásení HKM Zvolen na oficiálnom klubovom webe.


Svoj pohľad pripojil aj generálny manažér klubu Milan Čanky. "Menovaného hráča, ako odchovanca Zvolena a talentovaného hráča, som na základe jeho výsledkov preradil z juniorky do A-mužstva a uzatvoril s ním profesionálnu zmluvu. Hráč mal od začiatku zdravotné problémy a klub sa mu snažil zabezpečiť čo najlepšiu lekársku starostlivosť. Bohužiaľ, Kvôli pretrvávajúcim ťažkostiam musel predčasne ukončiť svoju sľubne sa rozvíjajúcu kariéru. Napriek sporným faktúram som sa rozhodol exekučný príkaz vyplatiť v plnej sume (aj keď s omeškaním) a aj touto formou sa poďakovať hráčovi za jeho služby. Nakoľko som nechcel spor s hráčom naťahovať, vyriešil som to a zobral na vlastnú zodpovednosť. Dnes môžem povedať, že to bola chyba. Ak predstavenstvo klubu uzná, že som pochybil, som pripravený niesť zodpovednosť a na žiadosť predstavenstva odstúpiť zo svojej funkcie. Určite tak neurobím na tlak médií a tzv. 'fanúšikov' hokeja, ktorí či už cielene, alebo na základe nedostatku informácií, očierňujú moje meno a meno klubu," napísal Milan Čanky. Obe vyhlásenia klub okrem zverejnenia na webe poslal aj šéfovi súťaže Richardovi Lintnerovi. Ten obratom reagoval slovami: "Osobne si vážim chlapský prístup vedenia HKM Zvolen a priznania si malého pochybenia, ktoré bez našej výzvy vo veľmi krátkom čase napravilo. Verím, že spoločnými silami v budúcnosti predídeme podobným pochybeniam. Zároveň oceňujem veľkú aktivitu, ktorú v rámci sprievodných akcií či propagácie klubu a zároveň aj našej najvyššej hokejovej ligy hokejový klub HKM Zvolen vyvíja pre svojich fanúšikov."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies