Zvolenčania letnú horúčavu schladili už na ľade a čakajú na prírastok

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 17:59 • 2 min
Zvolenčania letnú horúčavu schladili už na ľade a čakajú na prírastok

ZVOLEN - Letné horúčavy majstrovský tím HKM Zvolen už schladzuje na prvom ľade. Od pondelka môže naplno trénovať aj preto, že vedenie klubu sa poponáhľalo, ľad sa navrstvil, vyžehlil a umožnil začať naplno takmer o týždeň skôr.

slovakia

left justify in out

Generálny manažér Milan Čanky vníma v klube dosť omladiny. "Záleží na nich, či sa prebojujú do tímu. Nový tréner Lubomír Oslizlo ich bližšie spozná v tej rýdzej podobe až na ľade a mali by mu takpovediac padnúť do oka. Ja osobne by som bol rád, keby sa čo najviac našich odchovancov v mužstve natrvalo ocitlo, aj podľa vlaňajška usudzujem, že je to správna cesta." V klube zamávali na rozlúčku dvom oporám Lukášovi Juríkovi a Andrejovi Podkonickému. Milan Čanky intenzívne rozmýšľa, koho za nich pod Pustý hrad dotiahnuť. "Je viac ako reálne, že niekto k nám príde, aby stratu nahradil. Uvedomujeme si, že nám s nimi odišlo dosť veľa kanadských bodov, preto by sa nám zišiel aspoň jeden útočník lepších kvalít, ktorý by deficit zmiernil."

Prípravné zápasy v klube už lákajú aj verných fanúšikov. Milan Čanky: "Bolo na trénerovi, ako si ich naplánoval. Určil si ich na neskôr aj z dôvodu, že chce najskôr detailne spoznať mužstvo na ľade. My sme predpokladali, že naň hráči vykorčuľujú neskôr, v podstate sme odštartovali ľad takmer o týždeň skôr."

Nový tréner Lubomír Oslizlo, ktorý prevzal taktovku po Petrovi Mikulovi, sa postupne zžíva so zvolenským prostredím. "Mladých hráčov poznám, v lete som ich trénoval, no na ľade ich budem spoznávať až teraz. Z príchodov by som rád spomenul Lukáša Finsterleho zo Zlína, toho som pred tromi rokmi trénoval, je šikovný, uvidím, ako sa odvedy zmenil a či sa počas skúšky osvedčí. Káder máme mladý, skôr by sme potrebovali niekoho skúsenejšieho. Kanadské body budú chýbať, treba dieru zaplátať." Ťahúnmi mužstva sa ponúkajú osvedčení Kamil Brabenec, ktorý sa do prípravy zapojí vo štvrtok, a Michal Chovan. "Mišo prišiel z kontroly od lekára, koleno vyzerá dobre, povolenú má aj vyššiu záťaž, aj posilňovať už môže, začiatkom septembra by mohol naskočiť na ľad," upresnil L. Oslizlo.

Michal Chovan, stopercentný 'srdciar' tímu, sa už nevie dočkať, keď vykročí na ľad. "Cítim sa dobre, najradšej by som už teraz obul korčule. Nerád by som však niečo urýchlil, aby som si nepohoršil, preto na ľad naskočím, dúfam, koncom augusta. Sám som zvedavý ako bude koleno reagovať, či poslúchať na slovo, alebo štrajkovať."

Prehľad prípravných zápasov

15.8.: Zvolen – Chomutov (Memoriál Pavla Zábojníka, 19.00)
16.8.: Zvolen – B. Bystrica (MPZ, 19.00)
17.8.: Zvolen – Jihlava (MPZ, 19.00)
22.8.: Zvolen – L. Mikuláš (17.00)
27.8.: Zvolen – Prešov (17.00)
29.8.: Poprad – Zvolen (17.00)
3.9.: Zvolen – Poprad (17.00)
5.9.: Košice – Zvolen (17.00)
10.9.: Zvolen – Košice (17.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona