Zvolenčan dostal za lúpežný prepad dôchodkyne sedem rokov natvrdo

NETKY.SK • 21 Február 2017, 15:08 • 2 min
Zvolenčan dostal za lúpežný prepad dôchodkyne sedem rokov natvrdo

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody na sedem rokov za zločin lúpeže uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej pre 26-ročného Zvolenčana Vladimíra Mazánka.

slovakia

left justify in out

Zvolenčan v mieste bydliska prepadol 67-ročnú inžinierku na dôchodku, pričom ju nezranil. Olúpil ju však o doklady, mobilný telefón, peniaze a iné, čím jej spôsobil škodu 131 eur.

Mazánek nepoprel útok na dôchodkyňu a oľutoval svoje konanie. Prvostupňový súd mu uložil trest päť rokov odňatia slobody nepodmienečne. Proti rozsudku sa odvolal prokurátor, požadujúci sedem rokov a Mazánek, pre ktorého trest päť rokov väzenia bol neprimerane prísny.

 

Odvolací senát označil návrh prokurátora za opodstatnený a Mazánkovi zvýšil trest na sedem rokov odňatia slobody v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Predseda odvolacieho senátu poukázal na to, že Mazánek prišiel do rozporu so zákonom už tri razy. Pritom v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia za útok na policajta jazdil opitý, preto ho odsúdili na nepodmienečný trest.

Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné a predseda senátu hneď aj nariadil výkon trestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona