Zvolenčania rozstrieľali 'baranov' na ementál, no zachutil im trpko

NETKY.SK • 2 November 2010, 09:07 • 2 min
Zvolenčania rozstrieľali 'baranov' na ementál, no zachutil im trpko

Zvolenčania rozstrieľali 'baranov' na ementál, no zachutil im trpko

slovakia

left justify in out

img

Už prvé náznaky naznačovali, že sa pri Hrone niečo deje. Malá mestská železničká stanička sa zaľudnila komunálnou políciou, ktorá si zobrala 'patronát' nad fanúšikmi zo Zvolena. Blízkosť oboch miest kedysi vyvolávala invázie, teraz divácky prúd zo Zvolena ochabol. Niečo cez stovku skalných pred zápasom 21. kola hokejovej extraligy dvoch večných rivalov (4:2) nenarobil starosti bezpečnostným zložkám ani zďaleka, bola to pre nich selanka.
Aj keď sa medzi oboma tábormi neiskrilo, údery nepadali, bariéry nepraskali ako kedysi, osobitný náboj pohronského derby pravidelne vybičováva nálady a podliehajú im aj hráči. "Opäť sme v derby vyhrali, už tretí zápas, je to fajn," spokojne sa nad zápasom zamyslel autor dvoch gólov Michal Hudec. "Takýto náboj som nepoznal, no už v prvom sezónnom zápase doma ma derby presvedčilo, aké je tu pri Hrone špecifické. A keď vyhráte, o to je to krajšie."
Zvolenčania by si zaslúžili aj ľútosť a slová útechy. Michal Hudec ich však ani za 'mačný mak' neľutuje. "Vôbec nám neprekáža, že u nich vyvolávame smútok, no na druhej strane treba uznať, že hrali naozaj dobre, bolo to opäť o jednom góle, my sme ho strelili, pridali štvrtý do prázdnej, čiže vyrovnaný zápas so šťastným koncom pre nás. Bol to dosť podobný zápas ako ten prehratý s Košicami, aj proti nim sme sa nevedeli dostať cez stredné pásmo, teraz vyhrala väčšia vôľa.""
Keď bránka zíva prázdnotou, žiada sa ju trafiť, aj pre Michala Hudeca. "Túto sezónu som štyrikrát do nej nasmerovával puk, teraz som trafil prvýkrát. Hovoril som si, je najvyšší čas, aby to tam padlo."
Počet striel nahrával výrazne Zvolenčanom, po dvoch tretinách 31:15, jasný pomer, ktorý upozorňoval, že 'bryndziari', ako sa zvykne Zvolenčanov častovať, nie sú z poddajného cesta. "Dobre organizovali obranu, to musíme uznať, my sme strácali puky v strednom pásme, valilo sa to, podržal nás Šimonovič. Na gól súpera sme vždy odpovedali, Zvolenčania to nedokázali, preto sme vyhrali," pochvaľoval si Michal Hudec.
Ďalší strelec 'baranov' Rastislav Paľov tretím gólom naklonil osud zápasu na stranu dmácich. "Bola to spolupráca celej lajny, máme ju nacvičenú z tejto strany buly. Väčšinou strieľa pravák, teraz to vyšlo na mňa, padol gól, s užitočným tečom."
Zvolenu zložil Paľov poklonu. "Bol nebezpečný, hlavne v presilovkách, dávali sme si preto pozor, vyčkávali len na ich chybu. Vydreté víťazstvo sa zrodilo aj preto, že nám pomohli fanúšikovia a my sme všetci bojovali o dušu."
V derby tiekla aj krv, keď Šimurdovu tvár v 31. min nešťastne zasiahla Vantrobova korčuľa. Nože sa skloňovali až dvakrát. Juraj Cebák, obranca prvej lajny Bystričanov, nastúpil až v druhej tretine a na vysvetlenie sa muselo dlho čakať. Ako povedal Michal Hudec, "mal problémy s nožom, narýchlo sa zháňal, muselo sa čakať. Povinnú prestávku si vynahradil gólom na 2:2. Teraz po zápase ho asi pošleme na bicykel, aby sa rovnako unavil ako my."
Trénerské duo po zápase príznačne vychytávalo muchy napínavého derby. Zvolenský kouč Ernest Bokroš nemusel plakať nad rozliatym mliekom, vychválil pracovitosť tímu, pohanil streľbu. "Ako soľ by sa nám zišiel strelec podobného typu ako Tománek, či Hudec. Vieme, kde nás päta tlačí, máme dve možnosti, buď čakať, keď nám to začne padať, alebo nájsť strelca. Hotový je najdrahší, zišiel by sa nám niekto, kto by ho zaplatil."
Milan Staš má dôvod na hlbšiu spokojnosť. Bystričania ťahajú svoj víťazný vagón takmer s plným nákladom. Kouč 'baranov' sa prejavil aj ako štatistik, keď presne vedel, koľký zápas v jednom rade nad Zvolenčanmi vyhrali. "Siedmy. Tento sa zrodil po nie práve oslnivej hre, o to viac je víťazstvo pre nás oslnivejšie."
Naposledy vyhrali Zvolenčania nad B. Bystricou 18. januára 2009, doma 2:1, pomaly sa aj blíži dvojročné jubileum. Z výsledkov siedmich víťazných zápasov 'baranov' v jednom rade (3:2 sn, 3:2, 6:1, 3:2, 2:1 sn, 3:1, 4:2) je zrejmé, ako dokáže derby obe strany zmobilizovať a aj fakt, že obyčajne sadne šťastie na toho, kto si ho viac zaslúži.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies