Zvolen získal Brendla, Martina Ďalogu či brankára Cibuľu

NETKY.SK • 15 Február 2016, 20:39 • 2 min
Zvolen získal Brendla, Martina Ďalogu či brankára Cibuľu

ZVOLEN - Tím najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HKM Zvolen získal v pondelok do svojho kádra českého útočníka Pavla Brendla.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný krídelník pôsobil od leta 2014 v Skalici, ktorej vedenie v pondelok oznámilo, že v utorok nenastúpi na svoj tretí tohtosezónny súťažný duel a tým pádom v Tipsport lige končí. Pavel Brendl v aktuálnom ročníku absolvoval za HK 36 Skalica dovedna 46 duelov, dosiahol v nich bilanciu 19 gólov a 10 asistencií. Bol tak najproduktívnejším hráčom Záhorákov. Brendl si v minulosti vyskúšal aj zámorskú NHL, za Philadelphiu, Carolinu a Phoenix odohral spolu 80 duelov. V KHL hral za Nižnekamsk a Nižnij Novgorod, v Európe okrem Česka a Skalice aj vo Švédsku, Švajčiarsku, Nemecku či Fínsku.

 

Okrem Brendla získal Zvolen aj 23-ročného útočníka Martina Ďalogu, ktorý bol v Skalici na hosťovaní práve z tímu spod Pustého hradu. V tejto sezóne odohral v Tipsport lige 42 duelov s bilanciou 2 presné zásahy a 6 gólových prihrávok. "Aj keď máme útok dobrý, ak príde ponuka na takého hráča, jednoducho sa to neodmieta. Je to hráč so skúsenosťami z NHL a KHL. Bol najlepším strelcom KHL a preto od neho očakávame zvýšenie ofenzívnej sily a góly. Mohol by nahradiť aj obrancu v prípade presiloviek. Je to dobre strieľajúci hráč a verím, že bude využitý aj v presilovkách na poste strieľajúceho 'falošného' beka. Hovorím to nerád, no pomohla nám aj situácia v Skalici. Ak by Skalica v lige pokračovala, Pavla by sme asi nezískali," povedal generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky podľa portálu Hokejportal.net.

 

Vedenie HKM Zvolen doplnilo káder aj na brankárskom poste, zo Žiliny prichádza gólman Igor Cibuľa. Dvadsaťtriročný rodák zo Žiaru nad Hronom v minulosti odchytal za HKM Zvolen dve stretnutia, okrem Žiliny pôsobil aj v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona