Zvolen môže ukončiť finálovú sériu už v Košiciach

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 13:37 • 2 min
Zvolen môže ukončiť finálovú sériu už v Košiciach

KOŠICE - Víťaz základnej časti hokejovej extraligy HKm Zvolen v úvodných dvoch dueloch finále play-off potvrdil pozíciu papierového favorita a v domácom prostredí dvakrát najtesnejšie zdolal úradujúceho vicemajstra z Košíc (2:1 po sam. nájazdoch a 2:1).

slovakia

left justify in out

V oboch prípadoch rozhodol o triumfe Zvolena český krídelník Kamil Brabenec, ktorý v nedeľu ako jediný premenil samostatný nájazd v záverečnej lotérii a o deň neskôr presne 100 sekúnd pred treťou sirénou v oslabení o dvoch hráčov strelil víťazný gól svojho mužstva. Pred ďalšími súbojmi finále, ktoré sa vo štvrtok a piatok 11. a 12. apríla uskutočnia v košickej Steel aréne, je psychická výhoda na strane tímu spod Pustého hradu. Po dueloch v Košiciach nemôže v sérii prehrávať a ak by sa zverencom trénera Petra Mikulu podarilo dvakrát uspieť, už v piatok sa môže radovať z druhého titulu v histórii klubu. "Sme na koni a získanú pohodu chceme pretaviť do uvoľnenejšej hry. Do každého zápasu chceme dať maximum, veď toto je finále a už sa niet na čo šetriť. Taký bude i náš prístup v Košiciach," cituje portál hokej.sk obrancu Petra Hraška.

Oceliari by najradšej na dve tesné prehry u súpera čo najrýchlejšie zabudli, k čomu by im pomohli víťazstvá pred vlastnými fanúšikmi. "Nemyslím si, že nás to zloží," povedal pre hokej.sk Marcel Haščák na margo dvoch neúspešných výsledkov vo Zvolene a pokračoval: "Malo by to práve utužiť kolektív a správne nabudiť do domácich duelov.“ Najväčším nedostatkom Košičanov v prvých dvoch stretnutiach u súpera bola koncovka, keďže východniari v každom dosiahli iba jeden gól, čo je pre najofenzívnejší klub v základnej časti chabá vizitka. "V prvom rade sa potrebujeme upokojiť v zakončení a v práci pred bránkou. Musíme na nich zatlačiť a začať strieľať góly. Naše výkony sa zlepšujú a teraz ich potrebujeme ešte vygradovať. Dva zápasy sme prehrali a teraz už nemáme čo stratiť. Tak, ako sme vonku dvakrát prehrali, môžeme doma dvakrát vyhrať,“ doplnil 26-ročný krídelník, odchovanec popradského hokeja.

Obe stretnutia, vo štvrtok aj piatok 11. a 12. apríla, sa v košickej Steel aréne začnú o 18.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona