Zvolávacie akcie airbagov Takata potrvajú až do konca roka 2019

NETKY.SK • 10 December 2016, 12:20 • 2 min
Zvolávacie akcie airbagov Takata potrvajú až do konca roka 2019

DETROIT - Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) dnes zverejnil časový rozpis zvolávacích akcií súvisiacich s potenciálne nebezpečnými airbagmi japonského dodávateľa Takata. Tento plán pokryje 42 miliónov vozidiel a zvolávacie akcie potrvajú do konca roka 2019.

slovakia

left justify in out

Ide o ďalší krok, ktorý sa blíži k cieľu zvolať celkovo 69 miliónov chybných vyvíjačov tlaku, ktoré môžu za určitých okolností explodovať a vymrštiť do kabíny plastové a kovové úlomky. Niektoré autá majú chybné airbagy nielen na mieste vodiča, ale aj pred spolujazdcom.

 

Chybné airbagy japonského dodávateľa doteraz usmrtili 11 ľudí v USA a 16 v ostatných častiach sveta. Zranenia len v Spojených štátoch utrpelo 180 ľudí. Zvolávacie akcie sa doteraz dotkli 19 automobiliek a do dnešného dňa bolo vymenených len 12,5 milióna airbagov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona