Zvládnite nadmerné potenie

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 11:00 • 2 min
Zvládnite nadmerné potenie

BRATISLAVA - Možno to poznáte aj vy a nie je to nič príjemné. Potíte sa ako kôň, inak to ani nie je možné nazvať. A to nemusí byť ani 40 stupňov, stačí malé rozrušenie a je to tu...

slovakia

left justify in out

Márne zhánate osvedčené recepty, ako to potlačiť. Kupujete kopec antiperspirantov, tuhých či roll-onov a nič nefunguje.

 

Zopár trikov ale predsa existuje. Také nadmerné potenie je väčšinou už dané a ťažko sa s ním bojuju a je hlavne veľmi nepríjemné. Dva stále mokré kruhy v podpazuší nikoho nepotešia a ak váš pot naviac zapácha, je touproblém ako vyšitý.

 

Základom sú tekutiny

Niekedy má človek nutkanie priveľmi nepiť, aby sa z neho vypité tekutiny následne neliali prúdom, ale opak je pravdou, tým si skôr uškodíte. Preto veľa pite, aby ste nahradili stratenú vodu, ale pozor, alkohol a tiež pivo potenie skôr podporujú.

 

Proti poteniu pomáha pitie špeciálnych čajov. Pre potiace sa tehotné ženy sa odporúčajú čaje z lekárne.

 

Potraviny

Zamyslime sa aj nad systémom potravín, ktoré zahrievajú a ochladzujú.

Vyhnite sa ostrému koreniu, chilli, karí a tiež cesnaku, surovej cibuli, káve, čiernemu aj zelenému čaju, fenyklovému čaju, tiež grilovanému či prudko upravenému mäsu a póru. To všetko patrí medzi zahrievajúce potraviny. Tie naše telo zahrievajú a my potrebujeme pravý opak. Naviac veľmi aromatický cesnak či cibuľa sa následne vylučujú aj v pote, takže nebudete príliš pekne voňať. Ochladzovať majú citrusové plody a exotické ovocie všeobecne.

 

Správne oblečenie

Obliekajte si toho čo najmenej, ak vám to vaša práca a váš životný štýl dovoľujú. Voľte vždy iba bavlnu a priedušné materiály. Vyhýbajte sa syntetike, pretože v nej sa zapotíte do niekoľkých sekúnd.

 

Skočte do lekárne

Najúčinnejší je špeciálny prípravok na báze veľkého množstva hliníku. Ak ho používate správne podľa návodu výsledok sa má dostaviť do dvoch týždňov a vaše potenie sa isto zmierni. Nie je však preukázané aký vplyv má tento prípravok na vznik rakoviny prsníka.

 

Navštívte doktora

Nadmerné potenie môže byť príznakom niektorých závažnych ochorení. Ak ide iba o kozmetický problém určite vám pomôžu na klinikách kde takýto problém pomocou injekcií hravo odstránia. U žien zase niekedy stačiť dať do správnej hladiny hormóny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies