V Holandsku odsúdili afrického migranta, ktorý znásilnil 17-ročné dievča a pokúsil sa ho utopiť

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 18:41 • 2 min
V Holandsku odsúdili afrického migranta, ktorý znásilnil 17-ročné dievča a pokúsil sa ho utopiť

HAAG- Súd v holandskom meste Zwolle poslal dnes na 12 rokov do väzenia 33-ročného afrického migranta, ktorý vlani v septembri znásilnil 17-ročné dievča, pričom sa ho následne pokúsil zavraždiť.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v okrajovej štvrti mesta Kampen. Páchateľ, identifikovaný ako Samuel T., strhol tínedžerku z bicykla, znásilnil ju a po čine sa ju pokúsil utopiť v neďalekom potoku, uvádza webový portál Dutchnews.nl.

 

Migrant pochádza zo Sudánu, iné zdroje ako krajinu jeho pôvodu uvádzajú Eritreu. Podľa holandskej prokuratúry žil muž v azylovom stredisku v meste Dronten, kde bol vypátraný vďaka mobilnému telefónu, ktorý svojej obeti ukradol.

 

"Bezbranné 17-ročné dievča bolo zneužité tým najzverskejším spôsobom," uviedla holandská prokuratúra.

 

Trest, ktorý násilník dostal, je ešte vyšší, než aký požadovala prokuratúra. Súd svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že išlo o ďalekosiahle násilie a napadnuté dievča bolo v inkriminovanom čase neplnoletou osobou.

 

Páchateľovi zároveň nariadil vyplatiť obeti odškodné vo výške 76.000 eur.

 

Starosta mesta Kampen Bort Koelewijn v súvislosti s prípadom v apríli navrhol, aby mali obyvatelia daného azylového strediska zákaz vychádzania. Takéto opatrenie by podľa neho zabránilo podobným činom v budúcnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies