Zverenec Tomiho Kida Viliam Tankó bronzový na ME v boxe!

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 10:22 • 2 min
Zverenec Tomiho Kida Viliam Tankó bronzový na ME v boxe!

BRAILA - Slovenský reprezentant Viliam Tankó získal na majstrovstvách Európy boxerov do 22 rokov v rumunskej Braile bronzovú medailu. V pondelkovom semifinále kategórie do 56 kg podľahol domácemu Robertovi Jitaruovi 1:4 na body.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný zverenec Tomáša "Kida" Kovácsa v klube KO Box Club Galanta po úvodnom voľnom žrebe v Braile zvíťazil v piatkovom osemfinálovom súboji nad Bulharom Duškom Mihailovom jednoznačne 5:0 na body, v nedeľňajšom štvrťfinále zdolal Maďara Nándora Csóku 4:1.

Viliam Tankó v minulosti obsadil tretie miesto na majstrovstvách Európskej únie 2014 v bulharskej Sofii, bronz získal na európskych hrách 2015 v azerbajdžanskom Baku (v oboch prípadoch v kategórii do 52 kg).

"Vo výbornom semifinále neprešiel cez domáceho Rumuna Roberta Jitaruho, keď prehral 1-4 na body. Prvé kolo patrilo domácej hviezde hnanej publikom, no 2.kolo už bol z nášho pohľadu viac ako vyrovnané a tretie už v réžii Viliho. Napriek tomu mu bodové víťazstvo prisúdil len jeden rozhodca, čo sa dalo čakať, keďže Jitaru je boxerom z Braily a jediným zástupcom Rumunska v semifinále. Ešte raz veľká gratulácia k bronzu," uviedol tréner Tomáš ´KID´ Kovács. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies