Zverejnili zoznam hostí pozvaných na Williamovu svadbu

NETKY.SK • 26 Apríl 2011, 07:53 • 2 min
Zverejnili zoznam hostí pozvaných na Williamovu svadbu

Zverejnili zoznam hostí pozvaných na Williamovu svadbu - Politika Britská monarchia zverejnila dnes plný zoznam potvrdených hostí, ktorí sa zúčastnia na svadbe princa Williama a Kate Middletonovej. Medzi najznámejšími menami na zozname účastníkov svadobné

slovakia

left justify in out

img

Britská monarchia zverejnila dnes plný zoznam potvrdených hostí, ktorí sa zúčastnia na svadbe princa Williama a Kate Middletonovej.
      Medzi najznámejšími menami na zozname účastníkov svadobného ceremoniálu, ktorý sa má konať 29. apríla, figuruje napríklad futbalová hviezda David Beckham s manželkou Victoriou.
      Mnohých z hostí médiá potvrdili už pred niekoľkými týždňami, vrátane Beckhamovcov, hudobníka Eltona Johna či režiséra Guya Ritchieho. Mnoho ich je však nových, napríklad speváčka Joss Stone či predstaviteľ Mr. Beana, herec Rowan Atkinson - blízky priateľ Williamovho otca, princa Charlesa.
      Na svadbe budú prítomní aj členovia kráľovských rodín z takých krajín, ako sú Bahrajn, Dánsko, Maroko či Španielsko. K ďalším hosťom budú patriť rôzni vládni činitelia, veteráni z afganskej vojny alebo pracovníci charitatívnych organizácií.
      Palác sv. Jakuba uviedol, že na kráľovské svadby sú tradične pozývané len korunované hlavy štátov, a tak politickým lídrom krajín, ktoré nie sú členmi 54-členného Spoločenstva národov - ako napríklad prezidentovi USA Barackovi Obamovi či francúzskemu prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu - pozvánky poslané neboli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona