Aj kráľovná Alžbeta II. sa rada baví, toto je jej 10 obľúbených skladieb

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:52 • 2 min
Aj kráľovná Alžbeta II. sa rada baví, toto je jej 10 obľúbených skladieb

BRATISLAVA - Tvorcovia rozhlasového dokumentu Our Queen: 90 Musical Years spoločnosti BBC predstavili zoznam desiatich obľúbených skladieb britskej kráľovnej Alžbety II.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi sú napríklad piesne Sing od Garyho Barlowa, The White Cliffs Of Dover od Very Lynn či Oklahoma! z rovnomenného muzikálu, ktorú naspieval americký herec a spevák Howard Keel.

 

Panovníčkine obľúbené nahrávky budú súčasťou spomínaného projektu, ktorý odvysielajú v nedeľu 12. júna na BBC Radio 2 pri príležitosti jej 90. narodenín.

 

V dokumente mapujúcom panovníčkin život prostredníctvom hudby sa k jej vkusu vyjadrili aj jej príbuzní. "Kráľovná miluje divadlo a muzikály, akými sú napríklad Showboat, Oklahoma! a Annie Get Your Gun," uviedla pre BBC jej sesternica Lady Elizabeth Anson. Kráľovná je podľa jej slov tiež fantastická tanečníčka a fanúšička kapiel, v ktorých muzikanti hrajú na gajdy.

 

Alžbeta II., ktorá každoročne oslavuje narodeniny dvakrát, mala 21. apríla 90 rokov. Oficiálne s celou krajinou ich oslavuje v júni vojenskou prehliadkou, na ktorej sú zastúpené krajiny britského Spoločenstva národov (Commonwealthu). Tento rok sa prehliadka a oficiálne oslavy kráľovniných narodenín budú konať v sobotu 11. júna.

Zoznam 10 obľúbených skladieb kráľovnej Alžbety II.:
1. Howard Keel - Oklahoma!
2. Dolores Gray a Bill Johnson - Anything You Can Do ( z muzikálu Annie Get Your Gun)
3. Gary Barlow a the Commonwealth Band featuring the Military Wives - Sing
4. Fred Astaire - Cheek to Cheek
5. Vera Lynn - The White Cliffs Of Dover
6. George Formby - Leaning on a Lamp-post
7. hymnus Praise, My Soul, The King Of Heaven
8. hymnus The Lord is My Shepherd
9 . Lester Lanin Medley
10. Regimental March Milanollo





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona