Zverejnili video, na ktorom policajti bijú ukrajinského poslanca Lucenka

NETKY.SK • 15 Január 2014, 15:03 • 2 min
Zverejnili video, na ktorom policajti bijú ukrajinského poslanca Lucenka

KYJEV - Ukrajinská televízna stanica Hromadske v stredu zverejnila policajný videozáznam, na ktorom vidno, ako policajti bijú exministra vnútra a súčasného opozičného lídra Jurija Lucenka.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informuje spravodajský portál Kyiv Post. V pondelok ošetrujúci lekári informovali, že Lucenka hospitalizovali opitého, jeho manželka to však rázne popiera. Na záberoch vidieť, ako Lucenko od policajtov utŕžil silný úder do hlavy.

Incident sa stal v piatok večer pred budovou kyjevského súdu po tom, ako vyniesol šesťročný rozsudok nad mužmi obvinenými z toho, že v roku 2011 plánovali vyhodiť do vzduchu sochu Lenina v meste Boryspiľ. "Utŕžil okolo 10 úderov do hlavy," povedala exministrova hovorkyňa, podľa ktorej ku zranenému nepúšťajú "nikoho okrem jeho najbližších príbuzných". Prívrženci opozície sa domnievajú, že príkaz na zásah vydal priamo prezident Viktor Janukovyč. Lucenko bol prominentným členom vlády bývalej premiérky Julije Tymošenkovej odsúdenej v roku 2011 za zneužitie právomocí. Z rovnakého zločinu v roku 2012 usvedčili aj jeho, v apríli 2013 sa však po amnestii prezidenta Viktora Janukovyča dostal na slobodu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies