Zverejnili video k piesni City Lights od The White Stripes

NETKY.SK • 12 September 2016, 16:12 • 2 min
Zverejnili video k piesni City Lights od The White Stripes

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej americkej kapely The White Stripes si môžu pozrieť videoklip k piesni City Lights.

slovakia

left justify in out

O réžiu novinky, v ktorej osoba v sprche kreslí rôzne obrázky na orosenú plochu, sa postaral Michel Gondry. Filmár, ktorý pre formáciu predtým režíroval videá k piesňam The Denial Twist, The Hardest Button to Button, Dead Leaves and the Dirty Ground a Fell in Love with a Girl, nakrútil novinku z vlastnej iniciatívy.


Skladbu City Lights napísal Jack White pôvodne pre album Get Behind Me Satan (2005), no vyšla až na muzikantovom najnovšom počine Acoustic Recordings 1998-2016, ktorý sa dostal na trh 9. septembra. Štyridsaťjedenročný White propagoval nahrávku v piatok v televíznom programe The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kde zahral skladby Love Is the Truth a You've Got Her in Your Pocket.


The White Stripes vznikli v roku 1997 v Detroite. V kapele pôsobili Jack White (spev, gitara, klávesy) a jeho bývalá manželka, bubeníčka Meg White. Debutový, eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek: De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), spomínaná Get Behind Me Satan a Icky Thump (2007).

 

Posledné tri menované sa prebojovali do top 10 amerického rebríčka Billboard 200, Elephant a Icky Thump dobyli UK Chart. Kapela získala napríklad šesť cien Grammy. The White Stripes ukončili činnosť v roku 2011. Jack White pôsobí v kapelách The Dead Weather a The Raconteurs, vydal tiež sólové albumy Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies