Zverejnili VIDEO dvoch útočníkov z francúzskeho kostola

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 06:51 • 2 min
Zverejnili VIDEO dvoch útočníkov z francúzskeho kostola

KÁBUL/PARÍŽ - Video, v ktorom sa útočníci z kostola v severofrancúzskom meste Saint-Étienne-du-Rouvray neďaleko Rouenu prihlásili v arabskom jazyku k akcii tvrdiac, že prisahali vernosť lídrovi Islamského štátu (IS), zverejnila dnes tlačová agentúra Amak, propagandistický zdroj džihádistov z tejto extrémistickej organizácie. Informácie priniesli tlačové agentúry APA a Reuters.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za utorkový útok, pri ktorom dvojica islamistov zajala päť rukojemníkov vrátane rádových sestier a následne jedného z nich, duchovného Jacquesa Hamela (85) zavraždila, sa IS prihlásil už krátko po odsúdeniahodnej akcii.

 

 

Oboch páchateľov polícia krátko po prepade kostola zastrelila.

 

Amak zverejnil v uplynulých dňoch viacero videí, v ktorých sa útočníci z Nemecka i Francúzska rôznej národnosti prihlásili k zločinom v mene IS.

 

Pravosť týchto videozáznamov neskôr potvrdili aj nezávislí experti.

 

Francúzska polícia už oboch útočníkov identifikovala ako francúzskych občanov Adela K. (19) a zrejme Abdela Malika P. (19).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies