Zverejnili trailer o hercovi Heathovi Ledgerovi, ktorý zomrel na predávkovanie

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 13:59 • 2 min
Zverejnili trailer o hercovi Heathovi Ledgerovi, ktorý zomrel na predávkovanie

BRATISLAVA - Americká televízia Spike TV zverejnila trailer dokumentárneho filmu o austrálskom hercovi Heathovi Ledgerovi.

slovakia

left justify in out

Takmer trojminútová ukážka priniesla dosiaľ nezverejnené zábery herca, ktorý zomrel v roku 2008 na neúmyselné predávkovanie sa liekmi vo veku 28 rokov. Dokumentárna snímka zahŕňa okrem nových záberov aj rozhovory, napríklad s jeho sestrou Kate Ledger, hudobníkom a priateľom Benom Harperom, bývalou priateľkou Christinou Cauchi, režisérom Angom Leem a mnohými ďalšími. 

Mnohé zábery z traileru nakrútil rodák z austrálskeho Perthu sám a ukazujú ho v jeho prirodzenom prostredí, ako sa smeje, je obklopený ľuďmi a priateľmi, s fotoaparátom alebo videokamerou vždy po ruke. Hudobník Ben Harper v traileri hovorí o Ledgerovi ako o človeku, ktorý je plný života. Dokument však poukazuje aj na hercov vnútorný konflikt.

 

"Chcel byť slávny, a keď ten moment prišiel, zrazu to nechcel," vyjadril sa filmár Matt Amato. Snímka I Am Heath Ledger, ktorá je súčasťou dokumentárnej série o životoch výnimočných ľudí z pohľadu ich okolia, bude mať 23. apríla premiéru na filmovom festivale Tribeca a 17. mája ho odvysiela televízia Spike.  

Heath Ledger sa stal známym vďaka účinkovaniu vo filmoch Patriot (2000) a Príbeh o rytierovi (2001). V roku 2006 ho nominovali na Oscara za hlavnú úlohu vo filme Skrotená hora (2005) a v roku 2009 cenu americkej Akadémie filmových umení a vied posmrtne získal za stvárnenie Jokera v batmanovke Temný rytier (2008). Predstavil sa aj vo filmoch Ruky preč (1999), Desať vecí, ktoré na tebe nenávidím (1999), Ples príšer (2001), Legendy z Dogtownu (2005), Kliatba bratov Grimmovcov 2005), Casanova (2005), Candy (2006), Partička B. D. (2007), Imaginarium Dr. Parnassa (2009). 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona