Zverejnili trailer dokumentu o magazíne Creem

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 14:49 • 2 min
Zverejnili trailer dokumentu o magazíne Creem

BRATISLAVA - Filmová spoločnosť New Rose Films zverejnila trailer dokumentu Boy Howdy! The Story of Creem Magazine o legendárnom americkom hudobnom mesačníku Creem.

slovakia

left justify in out

Vo viac ako dvojminútovej ochutnávke snímky sa ukázali aj hudobníci Alice Cooper, Wayne Kramer či Thurston Moore, fotograf Bob Gruen či novinári Dave Marsh, Lester Bangs alebo Susan Whitall. Réžiu novinky má na starosti Scott Crawford a produkciu zas J.J. Kramer.


Film sa bude zameriavať na históriu časopisu a tiež na jeho vplyv na hudobnú scénu. Diváci a diváčky v ňom budú môcť vidieť archívne videá, fotografie či rozhovory s rôznymi interpretmi a umelcami. Tvorcovia dokumentu sa snažia získať financie na dokončenie prostredníctvom crowdfundingového portálu Kickstarter. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy.


Magazín Creem fungoval v období 1969 až 1989. Založil ho zosnulý Barry Kramer. Do uznávaného časopisu prispievali okrem spomínaných napríklad aj Patti Smith, Cameron Crowe, Richard Meltzer, Robert Christgau, Greil Marcus, Ben Edmonds a mnohí ďalší. Magazín vyzdvihol tvorbu interpretov ako napríklad Lou Reed, Iggy Pop či jeho kapely The Stooges, R.E.M., The Smiths, The Cure, Motörhead, Kiss alebo Judas Priest.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona