Zverejnili teaser trailer adaptácie knihy 50 odtieňov temnoty

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 19:07 • 2 min
Zverejnili teaser trailer adaptácie knihy 50 odtieňov temnoty

USA - Spoločnosť Universal Pictures zverejnila oficiálny teaser trailer adaptácie knihy Päťdesiat odtieňov temnoty (2012), ktorú plánujú uviesť do amerických kín 10. februára 2017.

slovakia

left justify in out

V 30-sekundovej ukážke vidieť multimilionára Christiana Greya v podaní Jamieho Dornana ako si oblieka sako a na tvár si nasadzuje čiernu masku. "Ste pripravení na niečo temnejšie?" pýtajú sa tvorcovia divákov a diváčok vo videu. Polminútová upútavka vyšla aj na Blu-ray nosičoch s filmom Päťdesiat odtieňov sivej (2015).

 

 

 

Scenár pokračovania filmu Päťdesiat odtieňov sivej píše Niall Leonard, manžel autorky rovnomennej literárnej predlohy E. L. James. V kuloároch sa pritom najprv povrávalo, že prvú verziu scenára by mala napísať E. L. James, pričom spoločnosť Universal plánovala neskôr najať skúseného scenáristu, ktorý by ho dotiahol do konca. Režisérka prvej snímky zo série Sam Taylor-Johnson v marci oznámila, že nenakrúti dve plánované pokračovania. Potvrdila tak špekulácie o svojom odchode zo série vychádzajúce zo sporov s E. L. James. "Režírovať Päťdesiat odtieňov sivej bolo intenzívnym a neuveriteľným dobrodružstvom, za ktoré som veľmi vďačná. Musím zaň poďakovať spoločnosti Universal. Vytvorila som si blízke a trvalé vzťahy s hercami, producentmi, členmi štábu a predovšetkým s Dakotou a Jamiem (predstavitelia hlavných úloh Dakota Johnson a Jamie Dornan, pozn. SITA). A hoci som sa rozhodla nerežírovať pokračovania, želám tomu, kto sa na to podujme, iba úspech,“ uviedla 48-ročná filmárka vo vyhlásení pre portál Deadline. Kto ju nahradí, zatiaľ nie je známe. Záverečný diel trilógie s názvom Päťdesiat odtieňov slobody, ktorý vyšiel knižne v roku 2012, plánujú verejnosti predstaviť 9. februára 2018. Prvú adaptáciu erotickej trilógie uviedli do kín taktiež krátko pred Valentínom, pričom celosvetovo si pripísala na konto už viac ako 569 miliónov amerických dolárov. 

Príbeh bestselleru Päťdesiat odtieňov sivej sa sústredí na vzťah nevinnej študentky Anastázie Steelovej a multimilionára Christiana Greya. Autorka E. L. James pôvodne písala príbeh ako anonymná fanúšička upírskej ságy Twilight a postupne ho zverejňovala na fanúšikovských stránkach pod názvom Master Of Universe. Hlavné postavy sa volali rovnako ako tie z Twilightu - Edward Cullen a Bella Swan. James svoje dielo neskôr prepracovala, rozšírila, premenovala a rozdelila na tri časti. Román obsahuje explicitné erotické scény s BDSM praktikami, s ktorými Anastázia súhlasí, aby mohla byť Christianovou partnerkou. Knihy vyvolali búrlivú diskusiu plnú protichodných názorov, no medzi ženami sú mimoriadne populárne. Z trilógie sa na celom svete predalo už vyše 100 miliónov kópií. Všetky tri časti vyšli aj v slovenskom preklade. Vo filmovom spracovaní si okrem spomínaných Dakoty Johnson a Jamieho Dornana zahrali aj Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Max Martini či Rita Ora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona