Zverejnili rebríček najbohatších ľudí hudobného priemyslu

NETKY.SK • 27 Apríl 2012, 06:14 • 2 min
Zverejnili rebríček najbohatších ľudí hudobného priemyslu

Zverejnili rebríček najbohatších ľudí hudobného priemyslu - Celebrity Najbohatším človekom z Veľkej Británie a Írska, ktorý pôsobí v hudobnom priemysle, je Clive Calder. Zakladateľ nahrávacej spoločnosti Zomba Records a jej pobočky Jive Records má na svoj

slovakia

left justify in out

img

Najbohatším človekom z Veľkej Británie a Írska, ktorý pôsobí v hudobnom priemysle, je Clive Calder. Zakladateľ nahrávacej spoločnosti Zomba Records a jej pobočky Jive Records má na svojom konte 1,35 miliardy libier (v prepočte približne 1,65 miliardy eur). Rodák z Juhoafrickej republiky so sídlom na Kajmanských ostrovoch patrí k vôbec najbohatším ľudom na svete.

Na druhej priečke v rebríčku je Cameron Mackintosh, ktorý je zrejme najúspešnejším muzikálovým producentom na svete. Ako producent je podpísaný pod takými dielami ako Fantóm opery, Bedári či Mary Poppins. Šesťdesiatpäťročný rodák z Londýna disponuje majetkom 725 miliónov libier (888 miliónov eur). Na trojke je legendárny Paul McCartney, ktorý si od manželstva s Nancy Shevall výrazne polepšil a momentálne má na konte 665 miliónov libier (814 miliónov eur).

Do prvej päťky sa ešte zmestil aj skladateľ Andrew Lloyd Webber s majetkom 590 miliónov (723 miliónov eur) a členovia skupiny U2, ktorí majú 514 miliónov libier (630 miliónov eur). V prvej desiatke sú ešte aj zakladateľ televízneho formátu Idol a bývalý manažér Spice Girls Simon Fuller, porotca talentových šou Simon Cowell, muzikant Elton John, tanečník Michael Flatley, David a Victoria Beckhamovci, zakladateľ služby Spotify Daniel Ek a líder kapely Rolling Stones Mick Jagger. Kompletný rebríček v nedeľu 29. apríla zverejní týždenník Sunday Times.

Informácie zverejnila webová stránka gigwise.com.
Top 10 najbohatších ľudí z Veľkej Británie a Írska, ktorí pôsobia v hudobnom priemysle: 1. Clive Calder (majetok 1,35 miliardy libier) 2. Cameron Mackintosh (725 miliónov) 3. Paul McCartney (665 miliónov) 4. Andrew Lloyd Webber (590 miliónov) 5. členovia skupiny U2 (514 miliónov) 6. Simon Fuller (375 miliónov) 7. Simon Cowell (225 miliónov) 8. Elton John (220 miliónov) 9. Michael Flatley (192 miliónov) 10. David a Victoria Beckhamovci, Daniel Ek, Mick Jagger (190 miliónov)

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies