Zverejnili prvý záber z dokumentu o Kurtovi Cobainovi

NETKY.SK • 24 Január 2015, 15:05 • 2 min
Zverejnili prvý záber z dokumentu o Kurtovi Cobainovi

USA - Tvorcovia filmu Kurt Cobain: Montage of Heck zverejnili prvý záber z dokumentu o zosnulom lídrovi už nefungujúcej americkej kapely Nirvana Kurtovi Cobainovi.

slovakia

left justify in out

Na kreslenom obrázku vidieť postavu s blond vlasmi ako kráča po chodníku.

 

Kurt Cobain: Montage of Heck dnes premietnu na filmovom festivale Sundance. Ide o vôbec prvý dokument o Cobainovi, ktorý vznikol v spolupráci s hudobníkovou rodinou, pričom jeho dcéra Frances Bean je výkonnou producentkou snímky. Film približuje muzikantov život prostredníctvom domácich videí, denníkov, fotografií či doteraz nevydaných skladieb. 

 

K filmu televízie HBO vyjde aj kniha. Publikácia bude mať rovnaký názov ako spomínané dielo, teda Montage Of Heck. Kniha bude obsahovať exkluzívne rozhovory, ktoré sa nachádzajú aj v dokumente, ale tiež rôzne fotografie či obrázky z osobného archívu známeho speváka a gitaristu. HBO plánuje snímku odvysielať v apríli, pričom v rovnakom čase chcú vydať aj knihu, na ktorej sa podieľa aj režisér filmu Brett Morgen. 

 

Nirvana vznikla v roku 1987 a debutovala albumom Bleach (1989). Najslávnejšiu zostavu kapely tvorili spolu s Cobainom basgitarista Krist Novoselic a bubeník David Grohl, ktorý s formáciou nahral aj legendárny album Nevermind (1991). Štúdiovka zosadila z prvej priečky rebríčka Billboard 200 album Michaela Jacksona s názvom Dangerous (1991) a pochádzajú z nej hity ako Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium, In Bloom či Polly. Nirvana má na konte tiež nahrávky ako In Utero (1993) či MTV Unplugged in New York (1994). Vlani ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Kurt Cobain zomrel 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov. Podľa oficiálnej verzie sa vo svojom dome v Seattli zastrelil guľovnicou. Matkou 22-ročnej Frances Bean je hudobníčka Courtney Love, s ktorou sa Cobain zosobášil 24. februára 1992. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona