Zverejnili príčinu úmrtia Andyho Fletchera z Depeche Mode

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 10:28 • 2 min
Zverejnili príčinu úmrtia Andyho Fletchera z Depeche Mode

LONDÝN - Člen britskej synth-popovej skupiny naposledy vydýchol vo štvrtok vo svojom dome v Spojenom kráľovstve. Dožil sa 60 rokov.

slovakia

left justify in out

Andy Fletcher zomrel prirodzenou smrťou. Pod podmienkou zachovania svojej anonymity to potvrdil zdroj blízky kapele, uviedla v piatok tlačová agentúra AP.

 

 

O úmrtí spoluhráča informovali ako prví na Twitteri zvyšní členovia tejto formácie – Martin Gore a Dave Gahan. V príspevku však neuviedli podrobnosti o jeho smrti okrem toho, že bola predčasná.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel herec Ray Liotta. Nakrúcal film a chystal svadbu

 

Andy Fletcher bol členom Depeche Mode viac ako 40 rokov, od oficiálneho vzniku skupiny v roku 1980. Hral v nej na klávesové nástroje a staral sa aj o zákulisné záležitosti vrátane manažmentu, marketingu, financií a propagácie.

 

img

 

Ako hudobník sa sústreďoval prevažne na nenáročné popové melódie, ktoré pomohli rozšíriť charakteristický štýl temných a náladových skladieb Depeche Mode.

 

Mimo kapelu mal Fletcher i úspešnú kariéru dídžeja. Absolvoval niekoľko medzinárodných turné, pričom počas setov často hrával exkluzívne remixy piesní Depeche Mode.

 

Skupinu z anglického Basildonu, ktorej členmi boli aj Vince Clarke (1980 až 1981) a Alan Wilder (1982 až 1995), uviedli v roku 2020 do Rock'n'rollovej siene slávy.

 

 

Andrew Fletcher po sebe zanechal manželku Gráinne, s ktorou sa zosobášil v roku 1993, dcéru Megan a syna Joea.

 

Možno vás zaujme: Kevina Spaceyho obvinili zo sexuálneho napadnutia niekoľkých mužov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona