Zverejnili pôvodnú verziu skladby Dear Mama od Tupaca Shakura

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 14:36 • 2 min
Zverejnili pôvodnú verziu skladby Dear Mama od Tupaca Shakura

NEW YORK - Americký rapper, producent a režisér DJ King Assassin zverejnil pôvodnú verziu známeho singla Dear Mama (1995) zosnulého amerického rappera Tupaca Shakura.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný hudobník, ktorý v tom čase s legendárnym rapperom spolupracoval, ponúkol novinku prostredníctvom portálu Ambrosia For Heads (AFH) vo štvrtok, teda tri dni po smrti Shakurovej matky Afeni Shakur, pre ktorú skladba vznikla.

 

Originálne znenie známej piesne podľa neho obsahuje dosiaľ nezverejnené sample inšpirované skladbou It's A Man's World rappera Ice Cubea či vokály americkej rapperky Yo-Yo, ktorá je známa práve pre spoluprácu s Ice Cubeom. Ako DJ King Assassin uviedol pre AFH, pôvodná verzia sa dosť líši od tej, ktorá v roku 1995 dobyla americký rebríček Billboard Rap Songs. Ako prezradil, skladba sa nedostala na trh údajne pre nesúhlas istej Patricie Charbonnet s využitím vokálov spomínanej Yo-Yo.


Tupac Amaru Shakur, ktorý vydal počas života štyri albumy - 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), Me Against The World (1995) a All Eyez On Me (1996), sa objavil v snímkach ako Cesta za láskou (1993), Nad košom (1994), Bullet (1996), Za bránami pekla (1997) a Gang policajtov (1997).

 

Rappera 7. septembra 1996 postrelili v aute na križovatke v Las Vegas. Lekári mu dávali 50-percentnú šancu na prežitie. O šesť dní však vo veku 25 rokov zraneniam podľahol. Dva mesiace po smrti mu vyšla piata štúdiovka The Don Killuminati: The 7 Day Theory. Spomínaná Afeni Shakur o rok neskôr založila nadáciu nesúcu meno jej syna, ktorej cieľom je poskytovať umelecké programy pre mladých ľudí. Okrem toho založila vydavateľstvo Amaru Records. Ako výkonná producentka sa podieľala na pripravovanom životopisnom filme o synovi s názvom All Eyez On Me, kde ju má stvárniť Danai Gurira. Afeni Shakur skonala v pondelok 2. mája vo veku 69 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies