Zverejnili počet obetí zrúteného mosta

NETKY.SK • 2 Október 2019, 09:38 • 2 min
Zverejnili počet obetí zrúteného mosta

TCHAJ-PEJ - Najmenej štyria ľudia zahynuli pri zrútení mosta, ku ktorému došlo k utorok v severovýchodnej časti Taiwanu. Zranených bolo viac ako 20 ľudí. Záchranári stále pátrajú po dvoch nezvestných osobách, informovala v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stoštyridsať metrov dlhý oblúkový most sa zrútil pri rybárskej dedine Nan-fan-kao ležiacej na pobreží Tichého oceánu približne 60 kilometrov juhovýchodne od metropoly Tchaj-pej. Časti mosta spadli na tri rybárske člny, v ktorých sa v čase nešťastia nachádzalo viacero ľudí, zrejme rybárov z Indonézie a Filipín.

 

Jeden z člnov sa podarilo vyslobodiť ešte v utorok, na uvoľnení ďalších sa stále pracuje. Taiwanská armáda záchranárom poskytla aj špeciálnu plávajúcu plošinu.

Zatiaľ sa podarilo nájsť štyroch mŕtvych, medzi ktorými sú dvaja Indonézania a jeden Filipínec. Štvrté telo sa ešte nepodarilo identifikovať. Spomedzi viac ako 20 zranených hospitalizovali desiatich vrátane taiwanského vodiča cisternového vozidla, ktoré prechádzalo po moste v momente, keď sa zrútil. Jeden zo zranených je vo vážnom stave. Medzi zranenými sú deviati občania Filipín a jeden Indonézan.

 

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Taiwan v pondelok zasiahol tajfún sprevádzaný silným vetrom, nie je však jasné, či to mohlo prispieť k zrúteniu mosta.

 

Pozrite si kamerový záznam nehody. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona