Zverejnili nominácie na televízne ceny BAFTA

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 12:08 • 2 min
Zverejnili nominácie na televízne ceny BAFTA

LONDÝN - Zoznamu kandidátov na televízne ceny Britskej akadémie filmových a televíznych umení dominuje seriál The Missing (2014).

slovakia

left justify in out

Rovnako ako seriály Line of Duty (2012), Happy Valley (2014) a film Marvellous (2014) získal tri nominácie v hlavných kategóriách. Dostať môže však aj špeciálnu divácku cenu magazínu Radio Times. Všetky spomínané seriály nominovali spolu s Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013) na cenu v kategórii Dramatický seriál.

 

Line of Duty sa o ocenenie uchádza ďalej v kategóriách Herečka v hlavnej úlohe (Keeley Hawes) a Herečka vo vedľajšej úlohe (Vicky McClure). Happy Valley bojuje tiež v kategóriách Herečka v hlavnej úlohe (Sarah Lancashire) a Herec vo vedľajšej úlohe (James Norton). The Missing získal nominácie v kategóriách Herec v hlavnej úlohe (James Nesbitt) a Herec vo vedľajšej úlohe (Ken Stott). Snímka Marvellous má šancu uspieť v kategóriách Herec v hlavnej úlohe (Toby Jones), Dráma a Herečka vo vedľajšej úlohe (Gemma Jones).
V kategórii Herec v hlavnej úlohe sa o ocenenie okrem Jamesa Nesbitta a Tobyho Jonesa uchádzajú aj Jason Watkins za stvárnenie Christophera Jefferiesa v minisérii The Lost Honour of Christopher Jefferies (2014) a Benedict Cumberbatch, ktorý účinkuje v seriáli Sherlock (2010). Cumberbatch si pritom za stvárnenie detektíva Sherlocka Holmesa vyslúžil nominácie na televízne ceny BAFTA aj v rokoch 2011 a 2012. Za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe môžu tento rok okrem Keeley Hawes a Sarah Lancashire vyhlásiť aj Georginu Campbell za výkon v snímke Murdered by My Boyfriend (2014) či Sheridan Smith za stvárnenie Cilly Black v minisérii Cilla (2014). Cenu pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe môžu získať nielen spomínané Vicky McClure a Gemma Jones, ale aj Amanda Redman za úlohu vo filme Tommy Cooper: Not Like That, Like This (2014) a Charlotte Spencer za výkon v seriáli Glue (2014). V kategórii Herec vo vedľajšej úlohe sa o cenu uchádzajú okrem Jamesa Nortona a Kena Stotta aj Adeel Akhtar za rolu v seriáli Utopia (2013) a Stephen Rea za účinkovanie v projekte The Honourable Woman (2014).

 

V kategórii Ženský výkon v komediálnom programe nominovali Oliviu Coleman (Rev.), Tamsin Greig (Episodes), Jessicu Hynes (W1A) a Catherine Tate (Catherine Tate Show). V rovnakej mužskej kategórii o ocenenie bojujú Matt Berry (Toast of London), Hugh Bonneville (W1A), Tom Hollander (Rev.) a Brendan O'Carroll (Mrs. Brown's Boys). Za najlepšiu drámu môžu okrem Marvellous vyhlásiť aj snímky A Poet in New York (2014), Common (2014) a Murdered by My Boyfriend (2014). V kategórii Miniséria sú nominované Cilla, The Lost Honour of Christopher Jefferies, Our World War (2014) a Prey (2014). Nominácie v kategórii Soap opera a dlhotrvajúci seriál získali Casualty (1987), Coronation Street (1960), EastEnders (1985) a Hollyoaks (1995). Za najlepší medzinárodný projekt môžu vyhlásiť Dobrú manželku (2009), House of Cards (2013), Orange Is the New Black (2013) a Temný prípad (2014). O cenu Radio Times sa okrem seriálu The Missing uchádzajú aj Cilla, EastEnders, Hra o tróny (2011), The Great British Bake Off (2010), Sherlock a Strictly Come Dancing (2004).

 

Mená víťazov a víťaziek oznámia na ceremoniáli, ktorý sa bude konať 10. mája v Londýne. Ešte predtým, konkrétne 26. apríla, rozdajú BAFTA Television Craft Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies