Zverejnili nominácie na Krištáľové krídlo za rok 2021

NETKY.SK • 21 December 2021, 12:08 • 2 min
Zverejnili nominácie na Krištáľové krídlo za rok 2021

BRATISLAVA - Krištáľové krídlo každý rok oceňuje významné osobnosti Slovenska v oblasti vedy, kultúry, filantropie či športu. Z vyše 140 nominácií za rok 2021, ktoré do odborných diskusií priniesli porotcovia, ale aj široká verejnosť, sa do finálneho výberu dostalo 27 nominácií. Rozhodla o nich veľká porota Krištáľového krídla. Mená laureátov v 9 samostatných kategóriách sa verejnosť dozvie v rámci slávnostného galavečera 20. marca 2022 na Jednotke RTVS.

slovakia

left justify in out

„Napriek tomu, že bol rok 2021 poznačený pandémiou, každá kategória priniesla množstvo silných nominácií, výnimočných osobností a počinov, z ktorých bolo náročné vybrať tri najvýznamnejšie," informovala riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala.

 

 

V kategórii hudba sú nominovaní Michal Noga, Peter Bič Project a Sisa Michalidesová. Za filantropiu Anton Horváth, Adriana Havašová a Timea Keresztényiová, za hospodárstvo Marián Gurega, Milan a Tatiana Kovalančíkovci a Helena Petrusová. Cenu za medicínu a vedu si môžu prevziať Peter Šimko, Adriana Šimková alebo Miloš Jeseňák, za výtvarné umenie Jakub Gulyás, Patrik Illo alebo Rastislav Podhorský. V kategórii šport sa stretli Erik Vlček, Alena Kánová a Rory Sabbatini, v publicistike a literatúre Stanislav Rakús, Vladimír Štefko a Ľubica Hargašová.

 

Prečítajte si tiež: Poslanec Čekovský sa obul do RTVS, tá sa však bráni!

 

Za divadlo a audiovizuálne umenie sa o trofej uchádzajú Sláva Daubnerová, Milan Ondrík a Peter Kerekes, za inovácie a startupy Matej Ftáčnik, Lenka Cenigová a Veronika Hudzíková. Veľká porota Krištáľového krídla rozhodla aj o laureátovi Mimoriadnej ceny. Túto cenu udeľujú osobnostiam za celoživotné dielo, mimoriadny úspech v zahraničí alebo iný výrazný počin v hodnotenom roku. Tento rok ju porota udelila motocyklovému pretekárovi Štefanovi Svitkovi.

 

 

Možno vás zaujme: Zomrel člen skupiny Il Divo

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies