Zverejnili nominácie na ceny BAFTA Television Craft

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 18:40 • 2 min
Zverejnili nominácie na ceny BAFTA Television Craft

LONDÝN - Britská akadémia filmových a televíznych umení zverejnila nominácie na ceny Television Craft, ktoré každoročne udeľujú kostymérom, režisérom, scenáristom, skladateľom, stylistom, osvetľovačom či celým produkčným tímom.

slovakia

left justify in out

Zoznamu kandidátov dominuje hororový seriál Penny Dreadful (2014), ktorý získal päť nominácií, a to v kategóriách Mejkap a účesy (Enzo Mastrantonio, Nick Dudman, Stefano Ceccarelli), Kostýmový dizajn (Gabriella Pescucci), Názvy a grafické spracovanie (Erik Friedman, Rudy Jaimes, Ray Burris), Pôvodná hudba (Abel Korzeniowski) a Produkčný dizajn (Jonathan McKinstry, Philip Murphy). O jednu nomináciu menej má miniséria The Honourable Woman (2014), ktorá sa o ocenenie uchádza napríklad v kategóriách Pôvodná hudba (Martin Phipps) alebo Réžia: Fikcia (Hugo Blick). Tri nominácie sa ušli projektom Peaky Blinders (2013) a Da Vinciho démoni (2013).

 

Ocenení môžu byť aj ľudia, ktorí sa podieľajú na seriáloch Sherlock (2010), Panstvo Downton (2010), Doctor Who (2010), ktorý je známy aj pod názvom Pán času, Ripper Street (2012), The Fall (2013), Happy Valley (2014) alebo The Missing (2014). Špeciálnu cenu tento rok dostane Hilary Briegel. V minulosti sa rovnakej pocty dostalo Hamishovi Hamiltonovi a Aidenovi Farrellovi. 

 

BAFTA Television Craft Awards rozdajú 26. apríla. Galavečer bude moderovať Stephen Mangan. Nominácie na televízne ceny BAFTA v kategóriách Herec v hlavnej úlohe, Herečka v hlavnej úlohe, Dráma, Miniséria, Dramatický seriál, Medzinárodný projekt a ďalších zverejnia 8. apríla. Mená víťazov a víťaziek oznámia na ceremoniáli, ktorý sa bude konať 10. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies