Zverejnili najatraktívnejšiu výšku mužov a žien: Tento údaj vás veľmi zaskočí!

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 13:00 • 2 min
Zverejnili najatraktívnejšiu výšku mužov a žien: Tento údaj vás veľmi zaskočí!

Štatistiky zoznamovacej spoločnosti o tom, aká výška je pre ľudí najviac atraktívna prekvapili.

slovakia

left justify in out

Vo všeobecnosti panuje predstava, že ideálne vyzerajúci muž by mal byť vysoký ako hora. Súvisí to so stereotypizáciou krásy, ale aj so zakorenenými predstavami, že len dobre stavaný chlap dokáže ženu ochrániť a ona sa tak pri ňom môže cítiť bezpečne. Na ženách sa zasa za mimoriadne sexi považujú dlhé štíhle nohy. Zdá sa však, že predstava o ideálnej výške oboch pohlaví sa mení. Dôkazom majú byť štatistiky celosvetovej zoznamky.

 

Faktom ostáva, že ideálneho partnera si nevyberáme len na základe jeho povahových daností, ale aj na základe vzhľadu. Určitá chémia medzi dvoma ľuďmi musí fungovať, to je nepochybné. Jedným zo základných fyzických atribútov, ktoré pri tom posudzujeme je aj výška. Predpokladalo sa, že najpríťažlivejší sú vysokí ľudia, štatistika však ukázala, že je to veľký omyl!

 

Cieľovou skupinou prieskumu boli takzvaní mileniáli, teda ľudia vo veku medzi 18. a 30. rokom. Podľa údajov, ktoré má zoznamovacia aplikácia k dispozícii sa ukázalo, že najpríťažlivejšia výška mužov je 172 centimetrov. Priemerný vzrast Slováka je pritom 179 centimetrov.

 

U žien dopadla štatistika podobne. 180 centimetrové modelky už, zdá sa, nie sú v kurze. Muži hodnotia ako najideálnejšiu výšku nežného pohlavia 165 centimetrov.

 

 Výsledky sú teda relatívne prekvapivé. Nižší ľudia sú zjavne príťažlivejší a za svoju výšku sa už viac hanbiť nemusia. Podpätky a skryté platformy teda nie sú nutné!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona